Home >> Blogit >> Tuukka Koirikivi >> Porvaripeli poikki!

Porvaripeli poikki!

17.10.2013 - 22:09
(updated: 02.06.2016 - 15:08)

Suomen hallitus on kutsunut ihmiset talkoisiin – nimittäin leikkaustalkoisiin. 

Valtion mukaan Suomen on leikattava budjettiaan merkittävästi jotta maksukykymme säilyy myös tulevaisuudessa. Valitettavasti leikkauksia ei toteuta satuhahmo Robin Hood. Hallitus on nimittäin päättänyt leikata köyhiltä ja antaa rikkaille.

Kokoomuksen johdolla eduskunta on päättäämässä ensi vuoden budjetissaan leikata kuntien valtionosuuksia noin miljardilla eurolla. Tällä tavoin hallitus sysää leikkausten likaiset työn kuntien harteille. Monet kunnat ja kaupungit  ovat päättääneet leikata ensisijaisesti palveluistaan. Siis kuntien tärkeimmistä lakivelvoitteisista tehtävistä. Esimerkiksi entinen kotikaupunkini Kuopio päätti viime viikon budjettiesityksessään lopettaa kolme suurta kouluaan.  

Samaan aikaan näihin yhteisiin säästötalkoisiin suuret yritykset osallistuvat lomauttamalla ja irtisanomalla työntekijöitään. Yt-neuvottelut ovat viime aikoina olleet jokapäiväisiä uutisia. Kuitenkin nuoret ja työttömät haluttaisiin töihin kuluttamasta yhteiskunnan verovaroja. On järjetön yhtälö vaatia työttömiä töihin samalla, kun työpaikat Suomesta vähenevät.

Kunnat leikkaavat peruspalveluistaan, yritykset taas työntekijäkustannuksistaan. Kärsijänä on aina kaikista heikko-osaisin.  Suurtuloiset eivät häviä kriisissä senttiäkään – pikemminkin päinvastoin. Tästä syystä meidän on pistettävä porvaripeli poikki!

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset