Home >> Blogit >> Petra Packal N >> Rikotaan hiljaisuus, rikotaan valkoinen ylivalta!

Rikotaan hiljaisuus, rikotaan valkoinen ylivalta!

08.06.2020 - 12:15
  • Kommunismi kommunisti sanoo ei natseille

Petra Packalénin puhe Tampereen Keskustorilla 7.6.2020 Black Lives Matter- tukimielenosoituksessa

 

Isompaa sorron kohteeksi joutumista on vaikea kuvitella, kuin henkensä menettäminen valtion virallistamien tahojen käsissä. George Floydin julma kuolema on osoitus valkoisen ylivallan turmeltuneisuudesta. Yhdysvalloilla on pitkä historia rakenteellisesta väkivallasta ja puolueellisesta poliisikulttuurista, jota Trumpin hallinto tukee voimakkaasti.

 

Kansainvälisessä yhteisössä meidän velvollisuutemme on varmistaa, että tasavertaisuuden puolesta taistelevia ääniä ei hiljennetä. Poliisiväkivalta on tuomittava yksiselitteisesti. Jatkossakin on tuomittama kaikki hallitukset, joista Yhdysvallat ei todellakaan ole ainoa, jotka sortavat ja syrjivät ihmisiä ihonvärin perusteella. Emme tule olemaan hiljaa syrjinnän ja valtioiden siunaaman väkivallan edessä, vaan seisomme yhdessä Black Lives Matter -liikkeen kanssa.

Me sen sijaan tiedämme, että fasismin vastustamista tarvitaan tasavertaisuuden saavuttamiseksi yhteiskunnassa.

Tuomitsemme poliisivoimien harjoittaman väkivallan monissa mielenosoituksissa myös muualla, kuin Yhdysvalloissa. Näiden poliisitoimien tarkoituksena ei selvästikään ole kansalaisten suojeleminen. Tätä ovat korostaneet presidentti Trumpin viime päivien ulostulot.

 

Hän ei ole vain rohkaissut valkoisen ylivallan kannattajia mielenosoituksissa, vaan myös äskettäin julistanut, että antifasisteja kohdellaan terroristijärjestöinä. Me sen sijaan tiedämme, että fasismin vastustamista tarvitaan tasavertaisuuden saavuttamiseksi yhteiskunnassa.

 

Fasismissa luovutaan demokratian ajatuksesta. Yhtenä osana fasismin vastustamisessa on demokraattisen vallan lisääminen. Yhteiskunnassa on oltava sosiaaliset ja demokraattiset oikeudet kaikilla. Kaikkia yrityksiä rajata osa ihmisistä lainsäädännöllä niiden ulkopuolelle on vastustettava määrätietoisesti. Tähän tarvitaan laajaa ja solidaarista yhteistoimintaa rasismia ja fasismia vastaan.

 

Kuntapolitiikan tasolla on mahdollista vähentää rasismia ja syrjintää. Tampereen kaupungin on tuettava vahvemmin sellaisia kansalaisjärjestöjä, jotka toiminnassaan sitoutuvat vastustamaan rasismia. Kaupunki voi myös edesauttaa sellaisten järjestöjen perustamista tai uudelleen käynnistämistä, joissa ydintehtävänä on rasismin vastustaminen. Lisäksi kulttuuripalvelut voi, kunhan koronarajoituksia poistetaan lisää, järjestää rasisminvastaisia musakeikkoja tai myöntää tuotantotukea sellaisten järjestämiseen.

 

Ammattiyhdistysliikkeen on oltava vahvemmin mukana rasisminvastaisessa ja antifasistisessa liikkeessä. Kuten Yhdistyneen kuljetusliiton osasto 1005:n jäsenet totesivat Minneapolisissa Yhdysvalloissa, samalla kun kieltäytyivät kuljettamasta poliiseja tai vangittuja mielenosoittajia:

”Enemmän kuin koskaan, tarvitsemme nyt uutta liikettä ajamaan kansalaisoikeuksia. Sellaista kansalaisoikeusliikettä, joka yhdistää voimansa ammattiyhdistysliikkeen kanssa ja irtautuu vakiintuneiden poliittisten puolueiden vaikutuksesta niin, että kaikki työläiset kaikista uskontokunnista, roduista ja seksuaalisista suuntautumisista voivat yhdessä taistella paremman tulevaisuuden puolesta ei-valkoisille, sekä kaikkien työläisten vapautumisen puolesta  - talouden epätasa-arvoisuuden, rodullistettujen oikeudenmukaisen kohtelun ja kaikkinaisen sorron ja vihan muotoja vastaan.”

 

Me emme halua olla luomassa sellaista maailmaa, jossa konliktit ratkaistaan voimalla ja heikoimmat sortuvat jalkoihin.

 

Rikotaan hiljaisuus, rikotaan valkoinen ylivalta!

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit