Home >> Blogit >> Jp V Nen >> Tuki radikaalin vasemmiston esittämälle vaihtoehdolle Kreikassa

Tuki radikaalin vasemmiston esittämälle vaihtoehdolle Kreikassa

11.06.2012 - 15:32
(updated: 02.06.2016 - 15:08)

Kreikan radikaali vasemmisto – vasemmistokoalitio SYRIZA ja kommunistit haastavat 17. kesäkuuta parlamenttivaaleissa Kreikan vanhan poliittisen eliitin. Korruptoituneet ja itselleen etuoikeuksia järjestelleet vanhat eliittipuolueet, kuten Kreikan oikeistolainen ”Uusi demokratia”-puolue ja sosiaalidemokraattinen PASOK, ovat jo paljastaneet todelliset kasvonsa kaikelle kansalle. Kreikan poliittinen eliitti on toiminut häikäilemättömästi rahanvallan, Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) ja Euroopan Unionin kurjistamispolitiikan kumileimasimena ja saattanut kreikkalaiset kansalliseen hätätilaan, massatyöttömyyteen ja kaduille vaatimaan todellista demokratiaa.

Viimeiset kaksi vuotta EU on toiminut yhdessä IMF:n kanssa kaikilla mahdollisilla vaikuttamisen kentillä jotta Kreikkalaisilta vietäisiin mahdollisuus itsenäisyyteen, riippumattomuuteen ja että Kreikka lakkaisi olemasta suvereeni valtio, jossa sen kansa käyttäisi ylintä päättävää valtaa.

Oikeisto ja markkinavoimiin sopeutunut vasemmisto niin Kreikassa kuin Suomessa oikeuttaa ja perustelee epädemokraattiset toimenpiteet, työväen luokan oikeuksien polkemisen ja massatyöttömyyteen ja köyhyyteen johtavat leikkauslistat tarpeella vahvistaa ja modernisoida eurooppalaista taloutta. Yhteisen eurooppalaisen talouden uudistaminen on tarkoittanut Euroopan laajuisesti erittäin ankaraa talouskuria joka on kohdistunut suuryritysten ja bisneksen sijaan ankarimmin ihan tavallisiin ihmisiin perusturvan kurjistamisena, köyhyyden lisääntymisenä ja työehtojen maahan polkemista.

Vapaan talouden rakennemuutokset ovat synnyttäneen massatyöttömyyttä ja Kreikassa kansallisen hälytystilan jota ei ole Länsi-Euroopassa nähty sitten toisen maailmansodan.
Kreikan kansa on osoittanut lukuisissa mielenosoituksissa, yleislakoissa, tyytymättömien Occupy-liikkeessä sekä kommunistien ja radikaalin vasemmiston poliittisissa aloitteissa vastustavansa poliittisen eliitin leikkauspolitiikkaa ja EU:n kurisopimuksia. Toukokuun alun vaalitulos osoittaa, että muutos on mahdollista. Kreikan poliittisen korruptoituneen eliitin, IMF:n ja EU:n leikkauspolitiikan aika on ohi. Kansa haluaa todellista demokratiaa. Kommunistien ja radikaalin vasemmiston voitto 17. kesäkuuta vaaleissa vahvistaisi Kreikan demokratiakehitystä.

Olen allekirjoittanut Kreikan radikaalin vasemmiston tavoitteita ja eurooppalaista demokratiakehitystä kannattavien filosofien Etienne Balibarin, Vicky Skoumbin ja Michel Vakaloulisin vetoomuksen, koska Kreikan taistelu on myös meidän taistelu. Kreikan poliittisessa tilanteessa nousevat esille samat asiat; peruspalvelujen leikkaamiset, valtion roolin heikentäminen hyvinvointipalvelujen vastuullisena järjestäjänä ja EU:n kurisopimuksen hyväksymisestä seuraava demokraattisen päätäntävallan ja valtion itsemääräämisoikeuksien siirtäminen kansainväliselle bisnekselle ja Euroopan komissiolle.

Niin Kreikkalaisilla kuin meillä suomalaisilla on oikeus omaan demokratiatahtoon, vaihtoehtoihin politiikassa ja omaan poliittiseen ratkaisuun ulos finanssi- ja yhteiskuntajärjestelmän kriisistä. Kannatan yhteistyötä, solidaarisuutta ja toimintaa muiden toisenlaista Eurooppaa rakentavien poliittisen voimien, joukkoliikkeiden ja vaihtoehtojen kanssa.

Jo riittää bisnespolitiikka, jossa kokonaiset yhteiskunnat säästetään markkinoiden hyvinvoinnin vuoksi raunioiksi. Loppu leikkauspolitiikalle ja rahavallalle!
Kyllä osallistuvalle demokratialle!

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset