Home >> Blogit >> Jp V Nen >> Kokoomuksen hallitusohjelma mahdollistaisi Nato-jäsenyyden

Kokoomuksen hallitusohjelma mahdollistaisi Nato-jäsenyyden

20.12.2014 - 11:56
(updated: 02.06.2016 - 15:08)
  • JP Väisänen:" Presidentin ja pääministerin puheet sotilasliitto Natosta ja kokoomuksen politiikka haastaa meidät nyt vakavasti ankarampaan taisteluun osallistuvan demokratian, työn uudelleen jakamisen ja rauhankulttuurin puolesta.
JP Väisänen:" Presidentin ja pääministerin puheet sotilasliitto Natosta ja kokoomuksen politiikka haastaa meidät nyt vakavasti ankarampaan taisteluun osallistuvan demokratian, työn uudelleen jakamisen ja rauhankulttuurin puolesta. / kuva No to Nato

Romahtaneen kannatuksensa kanssa kamppaileva Kokoomus uhmaa joulunalus-rauhaa Nato-aloitteilla.

Presidentti  Sauli Niinistö ja eduskuntapuolueiden markkinatalouteen sopeutuneet puheenjohtajat vahvistivat viime perjantaina  puolustuspolitiikan yhteistä linjaa. Presidentti oli kutsunut rivit suoriksi, koska kokoomus halusi tänään pääministeri Alexander Stubbin suulla kertoa hallitusohjelmasta, joka mahdollistaisi Nato-jäsenyydestä päättämisen jo seuraavan hallituskauden aikana. (Ylen TV 1 Lauantai-aamu 20.12.) 

Kokoomus on innostamassa suomalaisia nyt kyseenalaisiin ja sotiin johtaviin suunnitelmiin

Yhdysvallat ja Nato ovat tiukentaneet valmiuttaan ajaa tavoitteitaan sodilla ja  ydinasein tehtävillä ensi-iskuilla. Euroopan unionin politiikka kärjistää  samaan aikaan voimakkaasti tilannetta ja yhdistää suuryritysten ja jäsenvaltioiden voimat ylikansallisella tasolla tiiviimmäksi liittovaltioksi, joka ajaa unionin tavoitteita myös sotilaallisin keinoin yhteistyössä Naton kanssa. 

.

Tarvitaan kansanäänestys 

Poliittisen eliitin tulee lopettaa russofobinen ja likainen mediapeli, jolla pyritään kansan enemmistön Nato-vastaisen kannan horjuttamiseen. On huolestuttavaa, että kokoomusnelikko Kanerva, Salolainen, Sasi ja Zyskowicz veisivät Suomen Natoon pelkällä valtiojohdon päätöksellä. (17.12.)

Suomen kommunistinen puolue vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Nato-kumppanuus ja ns. rauhanturvaaminen sitoo meidät jatkuvaan asevarusteluun ja sotkee Suomen tarpeettomien selkkausten osapuoleksi. 

Suomen on irtauduttava Naton rauhankumppanuusohjelmasta ja muista sopimuksista kuten isäntämaasopimuksesta (Host Nation Support Agreement). 

Kansainvälisestä työväenluokan ja rauhanliikkeen perspektiivistä maailman rauha ja globaalit kriisit tarvitsevat sotilaallisesti liittoutumattomia maita ja tässä Suomen tulisi ottaa aktiivista roolia.

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset