Home >> Blogit >> Jp Vaisanen >> 2014 11 11 >> Blogit

Hae blogeista

 • Laivan hylky puoliksi uponneena.
  31.08.2023
  Hallituksen suurin riski, 6 miljardin jäävuori, Titanicin kohtalo, heti neitsytmatkalla, miten sovitella jäävuoren kanssa?
 • 19.06.2023
  Historian valossahan jengi-ilmiö ei ole mikään uusi asia. Mitä enemmän heikennetään julkisia palveluja, kasvatetaan luokkaeroja, poistaen ihmisiltä uskoa tulevaisuuteen, sitä enemmän lisääntyvät turvattomuus ja erilaiset lieveilmiöt. Syyttävä sormi olisi osoitettava sinne suuntaan, jossa turvattomuutta synnytetään. Syyllisiä ovat paikallisen tason päättäjät ja Suomen hallitukset, jotka ovat lisänneet pahoinvointia viime vuosisadan lopulta lähtien.
 • Timo Soini kävelee ulkona.
  15.02.2023
  Perussuomalaisia kannatetaan, koska se on aidosti postmoderni puolue. Persuille faktat ovat toissijaisia, keskeistä on kokemus.
 • Lenin pic Enrico Sola
  02.12.2022
  Kevään 2023 eduskuntavaaleissa SKP on mukana omana puolueenaan ja omilla listoillaan. Mutta miksi?
 • Hornet hävittäjä lentää ilmassa.
  20.05.2022
  Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vahvistanut Suomessa ideologiaa, jota uskontotieteessä kutsutaan kansalaisuskonnoksi. Pyhä isänmaa ja vapaus vaativat kansakunnan yhtenäisyyttä ja valmiutta uhrauksiin sen kohdatessa ikiaikaisen, saatanallisen vihollisen, kirjoittaa toimittaja Marko Korvela.
 • Suomen ja Naton liput rinnakkain.
  13.04.2022
  Finland should not give in to military alliances in this situation either. There is an opportunity to develop 'diplomatic creativity' in an even more active direction than hitherto, says Seppo Ruotsalainen. He sees this current situation as question of choice.
 • Suomen ja Naton liput rinnakkain.
  12.04.2022
  Miten Suomen ulkopolitiikkaa tulisi jatkaa nykyisestä vaiheesta eteenpäin? Oma vastaukseni on, että Suomen tulisi pyrkiä säilyttämään sotilaallinen liittoutumattomuutensa ja panostaa ristiriitojen lievittäjän rooliinsa, toteaa Seppo Ruotsalainen.
 • Seppo Ruotsalainen on SKP:n eläkeryhmässä nostanut esiin vaatimusta vanhusasiavaltuutetun toimen perustamisesta Suomeen.
  04.03.2022
  Blogisti on havainnut, että runoilija Elvi Sinervon vuonna 1944 ilmestyneen Natalia-runon sanat osuvat kuvaamaan yllättävän hyvin Ukrainan nykytilannetta. Runo on kirjoitettu Suomen jatkosodan aikana Hämeenlinnan naisvankilassa ukrainalaiselle sellitoverille Natalialle. Runo on vakavasävyinen, mutta se herättää vielä tänäänkin toivon Ukrainan valoisammasta tulevaisuudesta.
 • 28.02.2022
  Vuosituhannen vaihteessa vielä ajateltiin imperialismin olevan mennyttä maailmaa. Globaalin kapitalismin kriisit tuottavat silti aseistettuja hulluja apinoita, joista yksi riehuu nyt Ukrainassa, kirjoittaa toimittaja, muusikko ja runoilija Marko Korvela.
 • 21.12.2021
  Toimittaja Marko Korvela kirjoittaa uusimmassa blogitekstissään, että nostamme miljardöörejä ja heidän kalliita tempauksiaan esikuviksemme vaikka juuri ökyrikkaiden elämäntapa tuhoaa eniten.
 • 28.10.2021
  SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen ehdotti Helsingissä rauhanmielenosoituksessa, että torpataan HX-hävittäjähanke ja Irvistetään Natolle koska rauha maistuu paremmalta.
 • JP Väisänen
  22.10.2021
  SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen väitti Espoossa, että käsillä on uusi ympäristön ja rauhan yhteistyön aika. Aktivistien vaatimus hätätilan julistamista pitää Väisäsen mukaan ottaa todesta militarismi torjua.
 • Seppo Ruotsalainen
  19.09.2021
  Blogisti tarkastelee uusimmassa kirjoituksessaan nuoren Karl Marxin vuonna 1844 esittämää analyysiä ihmisen vieraantumisen syistä ja seurauksista löytäen niistä tärkeän yhteyden nykyiseen ilmastokysymykseen. Vieraantumisen perussyy on marxilaisen tulkinnan mukaan alkukantaisen ihmisen kokemassa turvattomuuden ja luovuttamisen tunteessa ylivoimaisten luonnonvoimien edessä. Vastaava luovuttamisen taipumus saattaa uhata myös nykyihmistä maapalloa piinaavien metsäpalojen, sateiden ja tulvien edessä. Luovuttaminen ei kuitenkaan voi tulla kysymykseen.
 • JP Väisänen on Asukkaiden Helsinki yhteislistan kuntavaaliehdokas Helsingissä
  18.05.2021
  SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen torjuu porvarien, median ja koronan tarjoaman marginaalipaikan. Väisänen haastaa osallistumaan ja terävöittäisi poliittisen yhteistyön strategiaa ja luokkaperspektiiviä.  
 • 15.05.2021
  Kehysbudjetoinnista on Suomessakin tullut nopeasti normi, jolle ei ole vaihtoehtoja. Melko vähän on käyty keskustelua siitä, mitä kehysbudjetointi oikein on, mitä ideologisia taustoja siihen liittyy ja olisiko parempiakin tapoja tehdä talouspolitiikkaa.
 • 01.05.2021
  SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen vaatii Sanna Marinin hallitusta irtaantumaan militarismista ja HX-hävittäjähankkeesta. Väisäsen mukaan vappu on protesti. 
 • 21.04.2021
  SKP:n Lapin piirisihteeri Tapio Siirilä kritisoi Veitsiluodon paperitehtaan lopettamista. Siirilä vaatii valtionyhtiöiden lopettamisen ja myymisen sijaan uusien yhtiöiden perustamista ja muutenkin kasvattamaan julkisen vallan roolia tuotannossa ja muissa yhteiskunnan toiminnossa.
 • Seppo Ruotsalainen on vaatinut vanhusasiavaltuutetun toimen perustamisesta.
  20.03.2021
  Blogisti tarkastelee laajan esseenomaisen kirjoituksensa (”Kamppailu koronaa vastaan”) toisessa osassa ajankohtaisia taloudellis-yhteiskunnallisia kysymyksiä. Kuuteen alalukuun jakautuva esitys alkaa EU:n 750 miljardin euron elvytyspakettia koskevalla katsauksella ja jatkuu valtionvelan olemusta ja luonnetta koskevalla marxilaisella analyysillä.
 • Petra Packalén Punaisten muistomerkki Kalevankangas 31.1.2021
  31.01.2021
  Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén puhui Punaisten muistomerkillä Tampereen Kalevankankaalla 31. tammikuuta. Packalénin mukaan nyt on rakennettava rauhaa ja hyvinvointia, uusien asehankintojen ja leikkauslistojen sijaan.
 • Marxipaanit vastustavat HX-hävittäjien hankintaa
  12.01.2021
  SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen tyrmää kirjailija Rosa Meriläisen avauksen Natosta tasa-arvon edistäjänä. Väisäsen mukaan sotapolitiikan sijaan tarvitaan rauhankulttuuria.

Sivut