Home >> Blogit >> Jp V Nen >> Uhreista ei saa tehdä rikollisia

Uhreista ei saa tehdä rikollisia

05.06.2012 - 12:08
(updated: 02.06.2016 - 15:08)

Kolme Perussuomalaista kansanedustajaa jättää eduskunnassa kerjäämisen kriminalisointia koskevan lakialoitteen. Perussuomalaisten miesten aloite myötäilee kokoomuksen ja Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen aikanaan Helsingissä tekemää aloitetta. Ihmisten köyhyydestä kylläkseen saaneet perussuomalaiset Packalén, Halla-aho ja Immonen ehdottavat kerjäämistä kiellettäväksi yleisellä paikalla. Poliittisen eliitin hyvintoimeentulevat kansanedustajat ovat valmiit rankaisemaan sakkorangaistuksella EU-politiikan aiheuttaman köyhyyden ja turvattomuuden.

Perussuomalaiset ovat huolissaan kerjäämiseen liittyvästä hyväksikäytöstä ja ihmiskaupasta ja uskovat ongelmien vähenevän ja loppuvan kun kerjäämisestä tehdään rikollista. Perussuomalaiset miehet ovat huolissaan ympäristön estetiikasta. Lakialoitteessa sanotaan kerjääminen vaikuttavan kielteisesti kaupunkiemme viihtyisyyteen.

Vastustan Packalénin, Halla-ahon ja Immosen lakialoitetta koska köyhyyttä ja kurjuutta ei voi ratkaista tekemällä siitä rikollista. Köyhyyttä vastaan voidaan taistella rikkautta oikeudenmukaisesti jakamalla ja tekemällä politiikkaa, jossa ihminen asetetaan bisneksen edelle. Tyhmyyttä vastaan pitää taistella tiedolla. Missään maailman kolkassa ei ole pystytty rakentamaan parempaa maailmaa kriminalisoimalla uhreja, joita kaduilla istuvat kerjääjät ovat.

Perussuomalaisten kolmikon kannattaisi paremminkin katsoa pankkien ja suuren rahan pyörittämään bisneksen suuntaan ja alkaa kerjääjien sijaan vaatia suurpääoman riistoa kriminalisoitavaksi. Valkoisten hyvin toimeentulevien, perussuomalaisten heteromiesten lakialoite on säädytön ja piilorasistinen hyökkäys suomalaisia köyhiä ja kaikkia eurooppalaisia köyhiä vähemmistöjä kohtaan.

Perussuomalaisten oikeistolainen lakialoite yhdistettynä uusliberalistiseen kaiken kaupallistamiseen ja myymiseen vaatii vastineeksi vakavaa keskustelua valtion ja kuntien roolista hyvinvoinnin vastuullisena tuottajana, kokoomuksen kuntauudistuksen romuttamista ja lopullista pistettä hallituksen harjoittamalle leikkauspolitiikalle. Perussuomalaisten ja kokoomuksen malli jossa kapitalistisen yhteiskunnan ongelmat ratkaistaan lakaisemalla asiat maton alle, kriminalisoimalla ja yksityistämällä vastuu ajaa meidän täydelliseen barbariaan. Romanien syrjintä on vakava eurooppalainen ongelma ja syrjinnän lopettamiseksi tarvitaan toimia niin paikallisesti kuin Euroopan tasolla.

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset