Home >> Blogit >> Jp V Nen >> Rauhan puolesta sota-sopimuksia vastaan

Rauhan puolesta sota-sopimuksia vastaan

09.02.2017 - 13:30
(updated: 09.02.2017 - 13:43)

Puolustusministeri Jussi Niinistö on viemässä Suomea tasatahtiin Ruotsin kanssa yhteistyöhön nopean toiminnan JEF-joukkoihin (Joint Expeditionary Force). Tämä tarkoittaisi yhteistyötä Ison Britannian, Tanskan, Viron, Latvian, Liettuan, Alankomaiden ja Norjan kanssa. Suomea sotilasliitto Natoon ajava presidentti Sauli Niinistö  toppuuttelee puolustusministeriä.

Pohjoismaista yhteistyötä vauhdittamaan allekirjoittivat 2015 kaikkien Pohjoismaiden puolustusministerit niin sanotun yhteisymmärrysasiakirjan, jolla perustettiin pohjoismainen puolustusyhteistyöjärjestö NORDEFCO (Nordic Defence Cooperation).

Suomalainen media ei kerro juuri mitään pohjoismaisesta puolustusjärjestö Nordefcosta. Missä ovat ne maakuntalehtien jutut jossa avataan pohjoismaisen yhteistyön taustoja? Ei voi olla tyytyväinen tilanteeseen jossa vain kadettiupseerien maanpuolustusaatteellisen veljesjärjestön julkaisu Kylkirauta näyttäisi olevan niitä harvoja asiasta kiinnostuneita.  

Viimeaikainen kansainvälinen kehitys näyttää siltä, että yhteistyölle on haluttu antaa uusi määritelmä; sotaisa. Toisin voidaan edetä. Suomen tulee irtaantua kaikesta yhteistyön ja rauhan nimissä tehtävistä toimista kuten; NORDEFCO, JEF, Eda (EU/ Euroopan puolustusvirasto / European Defence Agency) ja Parp ( Naton rauhankumppanuus prosessi /Partnership for Peace).

Suomi on pidettävä irti sodista, sotaharjoituksista ja suurvaltojen eturistiriidoista. Maailman kriisit tarvitsevat neutraaleja ja riippumattomia maita. Sotilas-sopimusten sijaan tarvitsemme rauhan ja yhteistyön sopimuksia.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit