Home >> Blogit >> Jp V Nen >> Perussuomalaisilla ei ole vaatteita

Perussuomalaisilla ei ole vaatteita

16.10.2012 - 12:05
(updated: 02.06.2016 - 15:08)
  • SKP:n pääsihteeri JP Väisänen
SKP:n pääsihteeri JP Väisänen / jpvaisanen.blogspot.fi

Kuntavaalit, paneelikeskustelut ja ehdokaskirjoittelut paljastavat mehevän ristiriidan. Ehdokkaat puhuvat ja lupaavat maat ja taivaat, vaikka usein hallituksessa tai eduskunnassa oma puolue on juuri tehnyt päätöksiä, joilla on jo leikattu siivet kivojen ehdokkaiden visioilta.

Näin on myös perussuomalaisten kohdalla. Perussuomalaiset puhuvat paljon ja ongelmista osataan tehdä listaa, mutta perussuomalaisista teoista ei ole ainesta listaksi asti.

Hyvä esimerkki suuräänisestä vaikuttajasta on itse perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.  Espoon kaupunginvaltuutettu Soini on kulkenut kiltisti kokoomuksen talutusnuorassa ja hyväksynyt oikeistolaisen leikkauspolitiikan, saattanut espoolaiset lapsiperheet ja pienituloiset entistä tiukemmalle. Jussi Halla-aho puolestaan herää Helsingin kaupungin valtuustossa vain vastustamaan mitä tahansa asiaa missä mainitaan sana maahanmuutto, mutta hyväksyy helsinkiläisten palvelujen heikentämisen.

Rauha – iloinen asia

Timo Soinin mielestä rauha on iloinen asia.  Soini ei suostu kritisoimaan sitä, että Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin Euroopan Unionille.  Iloisen Soinin olisi hyvä muistaa miten EU politiikallaan tukee Israelin vaikutusvaltaa Lähi-idässä ja miten EU-politiikka vaikeuttaa merkittävästi Länsi-Saharan itsenäistymispyrkimyksiä tukemalla Marokon harjoittamaa kalastuspolitiikkaa.

Soinin pitäisi muistaa, että rauha on sotaa laajempi käsite eikä ole mitään iloista siinä, että EU on leikkauspolitiikallaan saanut aikaan välillä lähes sotatilan eräissä Etelä-Euroopan maissa.  EU:n kurjistamispolitiikka, jonka myös Suomen hallitus kokoomuksesta vasemmistoliittoon on hyväksynyt, konkretisoituu siinä, että kansat ovat alistettu bisnespolitiikan ja pankkien vallan alle.  

Vaatteet on mun aatteet

Perlooks-sivusto teki perussuomalaisille mediapalveluksen. On vain eduksi jos äänestäjät näkevät ehdokkaita, joita ei ole vielä brändätty mainostoimistossa. Maukka Perusjätkä lauloi siitä miten anarkismi ja kapitalismin vastustaminen näkyi punkkarien vaatteissa. Nyt anarkiaa voi ostaa Seppälästä eikä vaatteeseen printattua merkkiä kantava välttämättä edes tiedä mitä se tarkoittaa. Sama suunta on politiikassa.

Perussuomalaisten uho ja jytkytys on paljoa puhetta, usein tyhjän päälle liimattua retoriikkaa ilman todellista tahtoa ja tekoja, joilla edistettäisiin perusduunarin asemaa. Perlooks sivusto on tässä mielessä ihan soinilainen huti, koska perussuomalaisilla ei itse asiassa ole ollenkaan vaatteita.

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset