Home >> Blogit >> Jp V Nen >> Kettutien kirjaston siirtopäätös kehno malli kirjastolle

Kettutien kirjaston siirtopäätös kehno malli kirjastolle

10.12.2015 - 10:14
(updated: 02.06.2016 - 15:08)
  • SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen
SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen / kuva SKP arkistoKirjaston siirto pois keskeltä tarvetta ja toimintaa Helsingin Herttoniemen Kettutieltä on ristiriidassa kirjaston oman asukasyhteistyöstrategian ja osallistuvan demokratian kanssa.

Nyt poliittinen eliitti kulttuuri- ja kirjastolautakunnan äänestyksessä sitoutuu vähintään kymmeneksi vuodeksi rahoittamaan julkisin verorahoin yksityisen kauppakeskusrakennuttajan (YIT/Hartela) riskiä kilpailutilanteessa, jossa kaksi kauppakeskusta Iitis ja Redi alkavat kilpailla asiakkaista. Vastustin kirjaston purkamista ja lähipalvelujen lopettamista.

Varsinkin lapsiperheet tarvitsevat turvallisia ja helposti saavutettavia kirjaston lähipalveluja. Lähikirjastoilla on pitkät perinteet lukutaidon edistämisessä ja kansan sivistystyössä. Siellä opitaan ottamaan kirja käteen ja sitten katsomaan maailmaa laajemmin eri perspektiivistä.

Kettutien kirjaston siirtopäätös kauppakeskukseen kaupallisiin, pienempiin ja kalliimpiin tiloihin on huonoa kirjasto- ja kulttuuripolitiikkaa. Tästä ei saa tulla uutta kirjaston Helsinki-mallia, jolla lopetetaan lähipalvelut ja siirretään kirjastot pois kotinurkilta liikenteen ja kaupan solmukohtiin.

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida SKP.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla SKP.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.