Home >> Blogit >> Jp V Nen >> Hugo Chávezin perintö

Hugo Chávezin perintö

06.03.2013 - 16:11
(updated: 02.06.2016 - 15:08)
  • Bolivarinen vallankumous jatkuu.
Bolivarinen vallankumous jatkuu. / EL

Uutinen Venezuelan presidentti Hugo Chávez Fríasin kuolemasta on kylmä ja surullinen viesti koko maailman vasemmistolle. Chavezin merkitys Venezuelan todellisen demokratian ja sosialismin kehitykselle, kansan itsemääräämisoikeuden vahvistumiselle ja hyvinvoinnille on kiistatonta. 

Yksi maailman radikaalin vasemmiston johtohahmoista on nyt jättänyt meille vakavan ja arvokkaan perinnön jatkaa ja kehittää koko kansaa osallistavaa politiikkaa. Chavez osoitti, että vastarinta oikeistovoimia, uusliberalismia ja rahanvaltaa vastaan on mahdollista.

Me Suomen kommunistit olemme osa kansainvälistä edistyksellistä muutoksen liikettä. Uskallan arvella, että Chavez toivoisi, että suremisen sijaan vahvistaisimme luokkatietoista taistelua Suomessa, Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Chavezin testamentin hengessä haastan kaikki edistykselliset punavihreät, radikaalit vasemmistovoimat ja kommunistit joukolla 13.–14.3. mukaan eurooppalaisena leikkauspolitiikan vastaisina toimintapäivinä kaduille koko maassa. Nyt on aika näyttää myös meillä Suomessa yhtenäisyyttä, koota joukkoja EU:n kurjistamispolitiikkaa, hallituksen leikkauspolitiikkaa ja kansainvälistä rahanvaltaa vastaan.

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset