Home >> Blogit >> Jp V Nen >> Helsinki tekee oikein vahvistaessa Caisan mahdollisuuksia

Helsinki tekee oikein vahvistaessa Caisan mahdollisuuksia

17.08.2015 - 16:06
(updated: 02.06.2016 - 15:08)
  • JP Väisänen on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan jäsen
JP Väisänen on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan jäsen / kuva J Saari


On hyvä, että aikana jolloin eräät meistä kokevat monikulttuurisuuden vieraana ja vaikeana, Helsingin kaupunki haluaa panostaa kulttuurien väliseen kohtaamiseen. Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunta on hyväksynyt kansainvälisen kulttuurikeskus Caisan kehittämissuunnitelman. Caisalle etsitään uusia tiloja kaupungin keskustasta.

Berliinissä tähän tarpeeseen on oma teatteri- Gorki. Saksan esimerkki kiinnostaa koska myös Caisan yhteyttä taiteen ammattilaisiin on haluttu viedä uuteen ammattilaisempaan suuntaan. Uusi esittävän taiteen Caisa Stage ja kuvataiteen Caisa Galleria ovat suunnitteilla.

Maxim Gorki Theater

Pääosin maahanmuuttajataiteilijat kuljettavat Gorkin ohjelmistossa kysymystä kaupungin ja sen asukkaiden identiteetistä. Caisan on pian saatava uudet paremmat tilat. Helsinki ansaitsee oman Gorkinsa. Suomi tarvitsee laajemminkin radikaalia ja rohkeaa kulttuuripolitiikkaa.

Tämä kesä on immosineen, kansallissosialisteineen ja vihapuheineen osoittanut valtakunnallisen tarpeen kansainvälisille kulttuurikeskuksille, joita on leikkauspolitiikan huumassa ikävän usealla paikkakunnalla juuri suljettu.

Seuraavissa budjettineuvotteluissa Caisan kehittämiseen, taiteilijoiden rasimin ja fasismin vastaiseen toimintaan on löydettävä uutta rahaa vaikka yli kulttuuri- ja kirjastolautakunnan raamin.

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset