SKP on julkaissut tänään uuden puolueohjelmansa. Ohjelmassa tehdään uusia arvioita yhteiskunnan ja maailman kehityksestä, jonka pohjalta kommunistisen puolueen poliittiset linjaukset määrittyvät.
puolueohjelma
-
01.07.2022
-
10.01.2022SKP:n keskuskomitean kokous 29.-30.1. saa käsiteltäväkseen päivitetyn luonnoksen SKP:n puolueohjelmasta. Puolueen varapuheenjohtaja Liisa Taskinen kutsuu piirit ja osastot mukaan osallistumaan ohjelmatyöhön.
-
06.10.2021SKP:n ohjelmaseminaarissa 9.10.keskustelua avaavat talouden ja sosiaalipolitiikan tutkija Pertti Honkanen, ay-liikkeen ja hyvinvointivaltion tutkija Päivi Uljas sekä politiikan tutkija Andreas Fagerholm.
-
24.09.2021SKP:n puolueohjelmaseminaarit kutsuvat osallistumaan, keskustelemaan ja tekemään analyysia sekä valmistelemaan ohjelman päivittämistä. Ensimmäinen seminaari jo lauantaina 25.9.
-
28.01.2021SKP:n keskuskomitea päättää mm. päihdepoliittisesta ohjelmasta, toiminta- ja talous-suunnitelmasta, kuntavaaleista, Tiedonantajan kehittämisestä, talouden vahvistamisesta ja puolueohjelmatyöstä
-
16.01.2021Jari Karttusen mielestä SKP:n puolueohjelma pitää uudistaa tyyliltään ytimekkäämmäksi ja viestiä selkeämmin ettei nykyistä kapitalistista yhteiskuntaa tarvitse sietää vaan politiikan suuntaa voidaan muuttaa.
-
01.12.2020Jari Karttunen väitti keskuskomitean kokouksessa, että marxilainen ajattelu lävistää kaiken SKP:n ajattelun ja tekemisen. Karttusen mukaan puolueella on vasta sitten merkitystä kun se tarttuu sille kuuluvaan isoon asiaan.
-
21.11.2019SKP:n puheenjohtajan JP Väisäsen mielestä ohjelman päivittämisessä on keskusteltava ajankohtaisen poliittisen tilanteen, marxilaisen tekemisen ja kansalaisyhteiskunnan osallistumisen kysymysten kautta poliittisesta vallankumouksesta ja miten nykymenoon tyytymättömiä kutsustaan mukaan radikaaliin toimintaan.
-
23.10.2016
SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen nosti puolueohjelman päivittämisen alustuksessaan Kuopiossa esille kansainvälisen luokkataistelun, vaihtoehtoisen työväen Euroopan rakentamisen ja tarpeen irtaantua EU:n kapitalistisista rakenteista. Väisäsen mukaan uusliberalismia ei kuitenkaan kumota sulkeutumalla EU:ta pienempään kapitalistiseen Suomi-yhteisöön.