Home >> Blogit >> Yrj Hakanen >> Tätäkö on työttömyyden torjunta?

Tätäkö on työttömyyden torjunta?

21.11.2011 - 11:58
(updated: 02.06.2016 - 15:04)

"Hallitus tehostaa toimia työttömyyttä vastaan", sanotaan Jyrki Kataisen hallituksen ohjelmassa. Nyt kun kansainvälinen talous taantuu ja lama uhkaa, tämä olisi enemmän kuin tarpeen.

Nuorten yhteiskuntatakuuseen hallitus on varannut 60 miljoonaa euroa. Se on tietysti parempi kuin ei mitään, mutta tarkoittaa käytännössä lähinnä lyhyitä pätkätyöllistämisjaksoja ja kurssittamista.

Samalla hallitus jatkaa muiden työllisyysmäärärahojen leikkaamista. Tänä vuonna työllisyyden hoitoon on valtion budjetissa 560 miljoonaa. Mutta ensi vuoden budjettiin hallitus esittää enää 480 miljoonaa.

Lisäksi hallitus leikkaa kuntien rahoitusta ja se vähentää työpaikkoja kunnissa. Tuottavuusohjelma karsii myös valtion työpaikkoja.

Kokoomusryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuoren mukaan viimeistään maaliskuussa kehysratkaisujen yhteydessä tulee lisää menoleikkauksia: "Kyse on mieluummin miljardeista kúin sadoista miljoonista" (Suomen Kuvalehti 18.11.).

Tätä on Alexander Stubbin kuvaama "darvinistinen" europolitiikka. Mutta miksi sitä toteuttavat myös demarit, Vasemmistoliitto ja vihreät?

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset