Home >> Blogit >> Seppo Ruotsalainen >> KANSANEDUSTAJA JUKKA KOPRAN (Kok.) NÄKEMYKSISTÄ

KANSANEDUSTAJA JUKKA KOPRAN (Kok.) NÄKEMYKSISTÄ

16.12.2013 - 17:31
(updated: 02.06.2016 - 15:08)

Yle TV 1:n  A-studiossa  (Talk: Mellakoivat kiakkovieraat)  torstaina 12.12. vieraillut kansanedustaja Jukka Kopra (Kok.) totesi mm., että  fasismi ja kommunismi kuuluvat ”samaan nippuun” ja että Sirppi ja vasara ja hakaristi merkitsevät samaa.

Kommunistit näyttävät siis olevan Kopran päävihollisia. Kopra tarkoittanee näillä vihollisilla varmaankin myös esim. Kiinan Kommunistisen puolueen jäseniä, joita viimeisimpien  tilastojen mukaan on lukumääräisesti yli 80 miljoonaa. Kyse on siis melkoisen haastavasta joukosta (käyttääkseni poliitikkojen suosimaa ”haastava”-. sanaa)

Kun suomalainen kauppavaltuuskunta seuraavan kerran matkustaa Kiinaan mahdollisesti pääministeri Jyrki Kataisen ja ulkomaankauppaministeri Aleksander Stubbin (molemmat Kok.) johdolla, heillä saattaisi olla kiinalaiselle osapuolelle viemisinä kansanedustaja Kopran tuliset taisteluterveiset eli terveiset, joiden mukaan kommunismin ja fasismin välille voidaan asettaa yhtäläisyysmerkit. Tuo tunnushan saattaisi sopia jopa suomalaisen viennin edistämisen kokoomuslaiseksi sloganiksi eli iskulauseeksi. 

Vakavammin ottaen kokoomuksen puheenjohtajalta Jyrki Kataiselta on syytä kysyä, edustaako kansanedustaja Kopran edellä todettu näkemys virallisesti hyväksyttyä linjaa kokoomuksen sisällä ja johdossa. Vähintään epäviralliseen ja jopa viralliseen hyväksyntään viittaa se, että kokoomuksen taholta ei ole millään tavoin reagoitu Kopran julkisessa tiedotusvälineessä esittämään lausumaan. 

Kopran lausunto merkitsee vihapuhetta ja vihan suuntaamista kansanryhmää vastaan ja  erityisesti työväenliikkeen kommunistisen maailmankatsomuksen omaksunutta kansanosaa vastaan. Tässä on outoa sekin, että sama kansanedustaja Kopra paheksui edellä mainitussa A-studion ohjelmassa voimakkaasti vihanpurkauksia ja rettelöintiä  

demokraattista järjestelmää kohtaan. Onko niin, että Kopran tarkoittamassa ”demokratiassa” joillakin on yksinoikeus vihapuheeseen ja vihaa synnyttävien tekojen ja toimien hyväksymiseen samalla kun joidenkin toisten taholta esiintyvään protestointiin ja vihanilmaukseen suhtaudutaan  jyrkän tuomitsevasti? 

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset