Home >> Blogit >> Jp V Nen >> Sateekaariperheet osaksi isyyslakia

Sateekaariperheet osaksi isyyslakia

21.05.2014 - 09:36
(updated: 02.06.2016 - 15:08)
  • SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen vaatii isyyslakiin yhdessä lapsen saaville naispareille mahdollisuutta vanhemmuuden vahvistamiseen suoraan ilman perheensisäistä adoptiota"
SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen vaatii isyyslakiin yhdessä lapsen saaville naispareille mahdollisuutta vanhemmuuden vahvistamiseen suoraan ilman perheensisäistä adoptiota" / Kuva M. Laitinen

Kataisen hallitus jatkaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen HLBT-oikeuksien polkemista..

Sateenkaariperheiden lasten juridisen aseman vahvistaminen uhkaa nyt leikkautua kokonaan pois isyyslain esityksestä, jonka hallitus on aikeissa antaa vielä ennen juhannusta. Sateenkaariperheiden lasten oikeusturvan näkökulmasta isyyslain uudistus on yksi merkittävimmistä lainsäädäntöhankkeista.Vastaava lainsäädäntö on voimassa kaikissa muissa Pohjoismaissa.

Kataisen hallituksen politiikkaa heittää sateenkaariperheiden lapset tällä lakisuunnittelulla katuojaan!

Vaadin, että isyyslakiuudistuksessa annetaan yhdessä lapsen saaville naispareille mahdollisuus vanhemmuuden vahvistamiseen suoraan ilman perheensisäistä adoptiota vastaavasti kuin yhdessä lapsen saaville avopareille. Myös transihmisten juridinen vanhemmuus on saatava yksiselitteisen ja ihmisoikeusperustaisen säätelyn piiriin

Hallituksen on korjattava lakiesitys. Esitykseen isyyslaista on lisättävä myös sateenkaariperheet.

Työveänliikkeen tavoite on tasa-arvoinen yhteiskunta.

Hyvä, että Sateenkaariperheet, Ihmisoikeusliitto, Seta ja Regnbågsankan järjestävät mielenosoituksen isyyslaista. Tuen Sateekaariperheiden ja mielenosoituksen vaatimuksia ja toivon että mahdollisimman moni edistyksellinen toveri voi osallistua* mielenosoitukseen, joka järjestetään Helsingissä maanantaina 2.6. klo 17 oikeusministeriön edessä Esplanadin puistossa.

  (*Joudun harmikseni kertomaan että olen esitynyt osallistumaan tähän merkittäväänb miekkariin koska olen sopinut samaan aikaan pohjoismaisten kulttuuri- ja kirjastolautakuntien tapaamisesta Kööpenhaminassa Tanskassa)

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset