Home >> Blogit >> Jp V Nen >> Puolueiden valtionavut vääristävät vaalikilpailua

Puolueiden valtionavut vääristävät vaalikilpailua

23.01.2015 - 15:02
(updated: 02.06.2016 - 15:08)
  • SKP toimii suurpääomaa vastaan kansanvallan puolesta
SKP toimii suurpääomaa vastaan kansanvallan puolesta / kuva SKP

Suomalaisessa demokratiassa vain eduskunnassa vaikuttavat puolueet saavat puoluetukea. Systeemin demokratiavaje kärjistyy viimeistään aina vaaleissa. Esimerkiksi nyt kaikki suuret ja pienet eduskuntapuolueet saavat yli 10 miljoonaa euroa tukea toimintaan, tiedotukseen ja viestintään. Esimerkiksi Kokoomus saa nyt viimeisenä neljänä kuukautena poliittiseen toimintaan 1 246 667 euroa  ja tämän päälle vielä yli miljoonan viestintään.

Rahanvallasta kansanvaltaan pyrkivän Suomen kommunistisen puolueen perspektiivistä tilanne on vähintään haastava. SKP rahoittaa kaiken toiminnan puolueen jäsenmaksuilla. Tiedonantaja-lehti ilmestyy kerran viikossa ja marxilaista kirjallisuutta myydään piiritoimistoissa ja nettikaupassa.

Kaikki teitävät, että  sanomalehtien ja  kirjojen myynti  ei tänään lyö leiville.On kehitettävä varainhankintaa ja oltava innovatiivinen. Valittamisen sijaan SKP:n toimintakulttuurissa on totuttu ihmeiden tekemisen kulttuuriin. Ylitämme aina itsemme ja resurssimme. Porvarit haastetaan kommunistien vahvuusalueilla omalla osaamisella, toreilla ja siellä missä ihmisetkin ovat kaduilla ja työpaikoilla sekä suoralla asiapuheella.

Kommunistit erottuvat edukseen

Kevään eduskuntavaaleissa puolueet ostavat näkyvyyttä kaupallisessa mediassa. SKP:n näkyvyys-strategia ei perustu rahalla ostettuun näkymiseen eikä mainostoimisto brändäämiseen. SKP saattaa yllättää näissä vaaleissa koska se tietää jotain katu-uskottavuudesta ja erottuu niin rahoituksessa kuin politiikassaan kaikista muista suomalaisista puolueista. Samasta kertovat myös SKP:n vaalilistat ja lahjomattomat ehdokkaat.

Ennen kun päätät kenelle haluat antaa äänesi seuraavissa vaaleissa antaa suosittelen tutustumaan puolueen ja ehdokkaan poliittiseen jalanjälkeen mutta myös  katsomaan kenen rahoilla ehdokas  ja puolue kampanjoi.  

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset