Home >> Blogit >> Jp V Nen >> Guggenheim taiteelle yhtä tärkeää kuin McDonald´s ruokakulttuurille

Guggenheim taiteelle yhtä tärkeää kuin McDonald´s ruokakulttuurille

01.12.2014 - 13:53
(updated: 02.06.2016 - 15:08)
  • JP Väisänen: "Guggenheim taiteell yhtä tärkeää kuin McDonald´s ruokakulttuurille"
  • Guggenheimin vastainen verkosto koostuu tavallisista kaupunkilaisista, kulttuurin kuluttajista, taiteilijoista ja kulttuurivaikuttajista
JP Väisänen: "Guggenheim taiteell yhtä tärkeää kuin McDonald´s ruokakulttuurille" / kuva Veikko Koivusalo

Tiistaina 2.12. voimme ihailla Guggenheimin arkkitehtuurikilpailun jatkoon päässeitä töitä Helsingissä Lasipalatsissa.

Arkkitehtuurikilpailu ja sen wow-hankkeet ovat Guggenheim-Helsinki museon uuden tulemisen näyttävä yritys.

Olen esittänyt Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnassa kulttuurin määrärahoja nostettavaksi lähemmäksi kahta prosenttia kaupungin kokonaisbudjetista. 

Kaupungin kulttuuribudjetti on tänään vain 0,69 % kokonaisbudjetista.  Poliittinen viestini on voimakkaasti kyllä taiteelle ja kulttuurille. 

 On selvää, että en kannata Guggenheimin rakentamista nykyisen suunnitelman mukaan, jossa Helsingin kaupungin rooliksi jää lähes pelkästään kansainvälisen taidebisneksen hankkeen rahoittajan ja taloudellisen vastuunkantajan rooli.

Olen tavallisista kaupunkilaisista, kulttuurin kuluttajista, taiteilijoista ja kulttuurivaikuttajista koostuvan Guggenheimin vastaisen verkoston kanssa samaa mieltä siitä, että Guggenheimin museota ei saa rakentaa helsinkiläisten verorahoilla. Juuri siksi Guggenheimin vastaisessa banderollissa lukee  "Ei meidän rahoilla" 

Arkkitehtuurikilpailun jälkeen käärmettä pyssyyn ajavat luonnollisesti sanovat, ettei ole Helsingin etu torjua maailmanluokan arkkitehtuurin mukanaan tuomaa kansainvälistä näkyvyyttä.

Arkkitehtuurikilpailun jälkeen Guggengheim-laskua ollaan taas varmasti lähettämässä väärään osoitteeseen, jokaisen meidän kotiosoitteeseen, vaikka laskun oikea osoite on 1071 Fifth Avenue, New Yorkissa.

Guggenheimin vastainen verkosto FB:ssa

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset