Home >> Blogit >> Arjo Suonper >> Hallituksen politiikka vie pohjan leikkausbudjeteiltakin

Hallituksen politiikka vie pohjan leikkausbudjeteiltakin

18.08.2014 - 15:00
(updated: 02.06.2016 - 15:08)

Hallitus aikoo kokoomuksen johdolla leikata valtion menoja muutamalla miljardilla. Leikkauskohteet ovat vääriä. Suomalaisten ja veronmaksajien kannalta parempi ja pitkäjänteisempi leikkauskohde olisivat olleet Suomen mittavat EU-jäsenyyden menot, joiden tarkkaa ajantasaista selvitystä ja kertomista tämäkin hallitus on vältellyt. Jo pelkkä vuotuisen bruttojäsenmaksun säästäminen

EU-jäsenyydestä eroamalla toisi vuodessa noin 2 miljardin säästön.

Lisäsäästöjä tulisi muista isoista välillisistä EU-jäsenyyden aiheuttamista kuluista, kuten EU-armeijan eli suomalaisten valmiusjoukkojen ja erilaisten pankkikriisimaksujen ja muitten EU-maitten tukemiseen menevissä maksuissa säästäminen.

 EU-jäsenyys ei tuo suomalaisille enää mitään, ei edes vientiteollisuudellemme kokonaisuutena tarkastellen, koska tuonti EU-alueelta on jo vuosia ollut suurempaa kuin vientimme sinne. Suomi on vain maksajan asemassa ja sodan syttyessä etulinjassa tappelemassa ulkomaisten kapitalistien puolesta oligarkkeja vastaan.  

EU:n amerikkalaisten yllytyksestä käynnistämä kauppasota Venäjää vastaan

Ukrainan sisällissodan varjolla on suurella todennäköisyydellä viemässä Suomen eturintamassa sotaan Venäjää vastaan ja siinä vasta rahaa tulee palamaankin. Nyt Suomi jo käy mittavaa kauppasotaa Venäjää vastaan ja ampuu siinä omaan jalkaansa. Monet kauppasodat ovat olleet taipuvaisia muuttumaan oikeiksi sodiksi. EU-jäsenyys ei sinänsä näihin pakotteisiin osallistumaan olisi pakottanut, mutta kokoomusjohtoisesta hallituksesta on pienellä rapsutuksella paljastunut se vanha pilakuvien kypäräpapin hurraahenki, jossa vihollinen tulee idästä ja nyt on tilaisuus maksaa vahvaksi kuvitellun EU:n helmoissa toimien vanhat kalavelat.

Kokoomus ajaa hallituksessa koko ajan läpi käytännön politiikkaa, joka kaikista dynaamisuus- ja showpuheista poiketen on täysin vanhentunutta. Siinä tavoitellaan osin hyvinvointivaltion riisumista vanhaksi yövartijavaltioksi ja osin sen muuttamista tulonjakokoneistoksi, joka jatkuvasti suoltaa tukea kokoomusta tukeville yrityksille, olivat ne koti- tai ulkomaisia, kaikkien muitten kustannuksella.

Hallituksen politiikan ja lyhyen ja keskipitkän aikavälin tavoiteohjelmien pitäisi sopia yhteen hallituksen budjetin kanssa. Nyt hallituksen jääräpäinen ja kevytmielinen roikkuminen EU:n kalliissa jäsenyydessä jo sinänsä vie pohjan pois tulevalta budjetilta.

EU-jäsenyys ja Suomen innokas Venäjän vastaisessa kauppasodassa mukana olo tuottavat nyt, ensi vuodeksi ja pitkäksi aikaa eteenpäin niin mittavaa työttömyyttä ja valtion sekä kuntien tulojen pienenemistä, että ensi ja tulevien vuosien budjetit ovat tukevasti ilmassa, kun tulopohja mittavista leikkauksista huolimatta pettää.

EU-hölmöilyn lisäksi hallitus vain jatkaa valtion tuloa tuottavan omaisuuden myymistä ja toimintojen yksityistämistä, eikä edes yritä luoda tilalle uutta tuloja valtiolle tuottavaa ja työllisyyttä parantavaa omaa valtion toimintaa.

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset