Home >> Pääsihteeri kiertää esittelemässä vaaliohjelmaa

Pääsihteeri kiertää esittelemässä vaaliohjelmaa

16.11.2018 - 11:00
(updated: 16.11.2018 - 12:09)
  • Tiina Sandberg kiertää SKP:n piirijärjestöjä vaaliohjelmaluonnoksen kanssa.

Puolueen eduskuntavaaliohjelma on kaiken vaalityön perusta ja selkäranka. Sen valmistelu on aloitettu jo syksyllä puolueen vaalityöryhmässä, joka on kokoontunut useita kertoja pohtimaan rajauksia, muotoiluja ja linjoja, joita ohjelmaan halutaan muotoilla. Nyt ohjelma on niin valmis, että se on viety piirijärjestöjen keskusteluihin.

SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg on tällä viikolla aloittanut tapaamiset piirijärjestöjen kanssa vaaliohjelmatyön merkeissä. keskiviikkona kierroksen avasi Tampereen piirijärjestö ja torstaina oli vuorossa Uusimaa. Viikonloppuna ohjelmaa työstetään keskuskomitean voimin. Seuraavalla viikolla vuorossa on Helsinki ja joulukuun alussa Lappi. Tarkoitus on kiertää loputkin piirit viimeistään alkuvuodesta.

– Meillä on mielestäni hyvinkin kattava ja konkreettisiin kysymyksiin pureutuva vaaliohjelmaluonnos. Sen perusteet ovat kapitalismin ongelmien teoreettisen taustan ymmärtämisessä, mutta ohjelmaa ei ole vaikea lukea niidenkään, jotka eivät ole teoriaa opiskelleet. Ydinkysymyksenä on politiikan vaihtoehdottomuuden haastaminen ja leikkauspolitiikan pysäyttäminen, kertoo Sandberg.

Ohjelma lähetetään kaikille jäsenille ja järjestöille luettavaksi ja kommentoitavaksi, joten lopulliset muotonsa se saa vasta alkuvuodesta. Oman haasteensa tähän tuo se, että samaan aikaan valmistellaan myös jo EU-vaaliohjelmaa.

– Onneksi meillä on EU-vaalien osalta olemassa jo sangen hyvää materiaalia Euroopan vasemmiston ohjelman valmistelusta ja tulossa on muitakin edistyksellisten voimien aloitteita näihin vaaleihin liittyen. SKP pyrkii tietenkin olemaan osa tätä kansainvälistä rintamaa, joka haluaa muuttaa nykyisen Euroopan valtasuhteita ja EU:n rakenteita, vakuuttaa Sandberg.

SKP kutsuu myös edelleen lisää kiinnostuneita mukaan niin asettumaan ehdokkaiksi kuin muutenkin mukaan vaalikamppailuun. Myös nyt mukaan lähtevillä on mahdollisuus konkreettisesti muokata vaaliohjelmaa ja tuoda sinne mukaan itselleen tärkeitä teemoja. 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Puolueohjelma + Ajankohtaista