Home >> Blogit >> Marko Korvela >> Putkiremonttia

Putkiremonttia

23.09.2014 - 10:05
(updated: 02.06.2016 - 15:08)
  • Marko Korevela  on SKP:n poliittisen toimikunnan jäsen ja Tiedonantajan päätoimittaja
Marko Korevela on SKP:n poliittisen toimikunnan jäsen ja Tiedonantajan päätoimittaja / kuva SKP arkisto

Arviolta jopa miljoona suomalaista kokee lähivuosina putkiremontin. Ylellä alkoi syyskuun puolessa välissä jopa tositelevisiosarja, jossa seurataan yhden taloyhtiön putkiremontin sujumista.


Suomen yhteiskunta muistuttaa paljon putkiremontin tarpeessa olevaa asuntoa.

Kokoomus on sitä mieltä, että mitään ei tarvitse korjata. Kapitalismin putkisto pumppaa vettä sinne minne pitääkin, mitä nyt painetta voisi olla hiukan enemmän. Kapitalistin sangot kun eivät aina täyty mammonasta tarpeeksi nopeasti.

Keskusta on pitkälle samaa mieltä kokoomuksen kanssa. Se myöntää, että onhan tuo putkisto tosin jo vanha ja haiskahtaakin pikkaisen, mutta hajustahan pääsee eroon mukavalla mullanhajuisella ilmanraikastimella.

Vihreät komppaavat kokoomusta ja keskustaa, ainoastaan sillä vaatimuksella, että ilmanraikastimen pitää ehdottomasti olla väriltään vihreä ja raikkaan puun tuoksuinen. Muuta ongelmaa asunnossa ei ole.

Demarit ovat katselleet putkistoa hieman kieroon, mutta jo aikoja sitten sopeutuneet elämään sen oikkujen, hajujen ja vuotojen kanssa. He haluaisivat käyttää hieman enemmän rahaa ilmanraikastimiin ja teippailla pahimpia vuotokohtia. Ai niin, ja ilmanraikastinten pitää demareiden mielestä olla ehdottomasti punaisia.

Vasemmistoliiton mielestä putkistossa on selvästi jotain mätää, siihen malliin se haisee ja vuotaa. Mutta remontti olisi varmasti vaivalloinen ja kallis. Tulisi ainakin joksikin aikaa epämukavaa. Kyllähän tuon vanhan putkiston kanssa vielä elellään, hankitaan vain enemmän oikein tosi punaisia ilmanraikastimia ja teipataan metritolkulla jeesusteippiä (punaista tietysti) vuotokohtiin. Tällä on nyt vain pärjättävä, ei tässä oikein ole vaihtoehtoakaan.

Kommunistit ovat ainoa poliittinen liike, joka vaatii yhteiskuntaan totaalista putkiremonttia. Eikä vain remonttia, vaan koko kapitalistisen putkiston repimistä alas ja korvaamista paremmalla ratkaisulla.

Putkiremontti on aina riesa, se vaatii aikaa, resursseja ja paljon työtä. Mutta kerran se vain kirpaisee, sen jälkeen ei tarvita kallista teippiä eikä minkään värisiä ilmanraikastimia. Varsinkaan, jos putkisto rakennetaan kestävälle pohjalle ja siitä pidetään yhdessä huolta eikä päästetä repsottamaan ihan miten sattuu. Ilman ahneita kapitalisteja putkien painekin voisi olla pienempi ja vettä säästyisi.

Ja kaikilla olisi oma hana.

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset