Home >> Blogit >> Tiina Sandberg >> Ei tukea liikunnalla rahastamiseen!

Ei tukea liikunnalla rahastamiseen!

28.11.2014 - 15:00
(updated: 02.06.2016 - 15:08)
  • Tiina Sanberg liikuntalautakunnassa vaatii yhteistyösopimuksiin selkeämpiä ohjeita.
Tiina Sanberg liikuntalautakunnassa vaatii yhteistyösopimuksiin selkeämpiä ohjeita. / kuva SKP arkisto

Helsingin liikuntavirasto ja tarkemmin sanoen sen liikuntajohtaja Anssi Rauramo on käyttänyt satojatuhansia erilaisten liikuntatapahtumien tukemiseen vuosina 2012 – 2013. Asia tuli ilmi kun Helsingin Sanomat penkoi kaupungin tekemien ostojen tietoja, jotka nyt löytyvät netistä osoitteesta: http://www.hri.fi/fi/dataset/helsingin-kaupungin-ostot

 

En usko, että tässä on tapahtunut väärinkäytöksiä tai rikkomuksia. Asiasta on tulossa viraston selvitys ja siitä saattaa ilmetä asioita, jotka vaativat toimenpiteitä, mutta ennen kaikkea kyse on poliittisesta linjauksesta. Siitä, onko Liikuntaviraston todella syytä tukea liikuntabisnestä puhtaimmillaan? Tapahtumia joiden yksiselitteisenä motiivina on rahan tekeminen, vaikka se liikunnan lahjapaperiin käärittäisiin miten kauniisti.

 

On yksiselitteisesti väärin käyttää näin paljon helsinkiläisten yhteisiä varoja liiketoiminnan tukemiseen kun samaan aikaan ympäri kaupunkia on valtavat määrät ihmisiä, joiden liikuntamahdollisuuksia on leikattu tai joiden liikuntapaikkojen toteutusta lykätään rahoituksen puuttumisen vuoksi. Tässä valossa 75 000 euron lippuosto jääkiekon MM-kisoihin on törkeä summa. Etenkin kun muistetaan, miten juuri noiden kisojen liput hinnoiteltiin niin kalliiksi, ettei niihin enää ollut varaa tavallisilla lätkäfaneilla.

 

Tulen liikuntalautakunnassa vaatimaan selkeiden ohjeiden luomista tilanteisiin, joissa solmitaan ja päätetään yhteistyösopimuksista erilaisten toimijoiden ja tapahtumien osalta. Tähän asti ne on somittu virastopäätöksinä, mutta koska kyse on näin mittavista summista, ei asiaa voi ohittaa pelkästään tällä perusteella.

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset