Home >> Artikkelit >> Idan puolella, vai sittenkin ihan jonkun muun?

Idan puolella, vai sittenkin ihan jonkun muun?

31.01.2020 - 13:00
(updated: 31.01.2020 - 21:39)
  • Kokoomus luottaa somen voimaan.

Teollisuusliiton kolmen viikon lakko iskee kovaa yrityksiin ja osoittaa, ettei ay-liikkeen neuvotteluvoimaa ole vielä viety. Työnantajatahon typerä hirttäytyminen kiky-tuntien pitämiseen johti siihen, että sopimukseen ei päästy ja lakkoase laukesi. Ilmeisesti arvio oli, ettei tähän olisi uskallettu lähteä ja siksi päätettiin katsoa Teollisuusliiton bluffi. Nyt on sitten lakko housuissa.

Kun hätä on suurin, on onneksi kokoomusnuori lähellä. Nyt päätettiin luoda sympaattinen tarina lakkorikkurista, reippaasta nuoresta, joka on ihan vain vilpittömästi huolissaan Suomen valtion kilpailukyvystä ja työnantajan voittojen laskusta.

Ida Seppälä nousi salamana julkisuuteen. Ensin hän kirjoiti mielipiteen Itä-Hämeeseen 28.1. sitten samasta jutusta innostui Yle, joka toisti Idan pointit.Tämän jälkeen juttu levisi Taloussanomiin, Iltalehteen jne. Mikään näistä ei ilmeisesti tarkistanut edes Googlella tai Facebookista Idan taustaa, jolloin olisi tullut ilmi hänen olevan kokoomusaktiivi, jonka sisko Ada on ollut myös kokoomuksen ehdokkaana. Kyse ei siis ollut aivan kenestä tahansa duunarista.

Tämän lisäksi hyvin kiinnostavaa on se, että kun tämän tapauksen pohjalta alettiin pöhistä twitterissä, niin ensimmäisen twiitin laittoi kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen. Tämän jälkeen seuranneet twiitit listannut Mikko Pöri havaitsi, että muutaman minuutin sisällä aiheesta alkoivat twiitata kymmenet kokoomuslaiset, etenkin kokoomusnuorten aktiivit. Tarkemmat nimilistat löydät Pörin listaamina tästä ketjusta 

Twiitin ydinkertomus oli näissä se, että kokoomuslaiset ylistivät Ida Seppälän rohkeutta puolustaa oikeuttaan tehdä työtään ay-liikkeen ikävästä lakkotoiminnasta huolimatta. Lisäksi tuomittiin vahvasti ay-liikkeen ”uhkailut” ja ”painostus”, joita väitetysti on Seppälää vastaan esiintynyt.

Koko juttu on siis kokoomuksen masinoima kampanja, jonka tavoitteena on rikkoa Teollisuusliiton lakkoa. Seppä on juuri sopiva uhrin rooliin: nuori, nainen ja aiemmin julkisuudessa esiintymätön. Hänen kiusaamisensa varjolla on leimattu koko ay-liike, vaikka kyseessä on siis tarkkaan masinoitu ja suunniteltu poliittinen kampanja.

Valitettavan moni on jo ostanut tämän tarinan ja levittää sitä eteenpäin. On tärkeää, että oikeat motiivit tapahtuneen taustalta nostetaan esiin. Idan puolelle asettuminen ei tässä tapauksessa ole toimi tasa-arvon ja paremman työelämän puolesta, vaan tukea kokoomukselle ja työehtojen polkemiselle. Älä mene halpaan.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Pääsihteerin palsta