Home >> Viimeinen niitti katkaisi SAK:n pinnan

Viimeinen niitti katkaisi SAK:n pinnan

03.10.2018 - 11:00
(updated: 03.10.2018 - 11:30)
  • SKP:n täysi tuki työväen lakolle.

SAK:n liitot lakkoilevat tänään laajasti Juha Sipilän uusinta kyykytysideaa vastaan. Nyt hallitus aikoo heikentää työntekijöisen irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä. Työnanatajan valta lisääntyisi uudistuksen myötä, mutta työntekijää uhkaisi potkujen lisäksi pahimmillaan kahden kuukauden karenssi.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan pinna alkaa olla hallituksen toimien osalta lopussa.

– Emme näe edellytyksiä neuvotella irtisanomislaista hallituksen kanssa. Tällä hallituskaudella toteutetut kiky-sopimuksen vaatimukset sekä tuntuvat heikennykset työttömyysturvaan vievät pohjan vaatia työntekijöiltä uusia myönnytyksiä, Eloranta toteaa.

Lakkoon on SAK:n mukaan ajauduttu ennen kaikkea hallituksen toiminan vuoksi. Muut neuvottelukanavat on suljettu järjestelmällisesti pois.

– Mahdollisuudet neuvotteluun syntyvät vain, jos hallitus vetää irtisanomislain pois valmistelusta. Olemme omalta osaltamme valmiit ratkaisemaan syntynyttä kiistaa, mutta meitä ei ole kutsuttu pöytään neuvottelemaan aidosti työllisyyttä parantavista toimista, Eloranta sanoo.

SAK:n liitot ovat valmiina laajentamaan toimiaan, mikäli hallitus jatkaa vahingollisen irtisanomislain valmistelua. SKP tukee oikeuksiaan puolustavien työntekijöiden vaatimuksia ja jakaa ay-liikkeen näkemyksen, että työntekijöiden oikeudet eivät voi olla riippuvaisia työpaikan koosta ja työnantajan tulkinnoista. 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Uutiset