Home >> Blogit >> Kommunistiblogi >> Oikeutta ei jytkyjä!

Oikeutta ei jytkyjä!

19.04.2011 - 19:58
(updated: 02.06.2016 - 15:04)

Suomeen syntyi pitkästä pettymyksestä ja valituksesta uus-oikeistolainen protesti. Vaaleissa protesti ruumiillistui kansanomaiseksi ja johtajansa muotoiseksi miehiseksi jytkyksi.

Valtamedia väitti vaalien muuttaneen koko poliittisen kentän. On totta, että moni tunnettu kansanedustaja sai lähteä ja perussuomalaiset saivat kansalta valtakirjan ja 39 paikkaa uudessa eduskunnassa. Vasemmisto hävisi kuusi paikkaa. Demarit kolme ja Vasemmistoliitto kolme kansanedustajan paikkaa. Keskusta ja suhteellisesti myös SKP olivat vaalien suurin häviäjä. Keskusta menetti 16 paikkaa. Ovi ei auennut SKP:lle. Menetimme edellisiin eduskuntavaaleihin nähden melkein 9000 ääntä. Se on paljon. Puolueella on tiukan itsekritiikin paikka.

Muutos vai voimistus?

Miten poliittinen kenttä on nyt muuttunut kun tiedämme varmaksi vain sen, että keskusta on oppositiossa? Monelle kadun tallaajalle ja muutosta äänestäneelle ei ole varmaan vielä selvää se, että perussuomalaiset ihan oikeasti on oikeistopuolue. Kokoomuksen kanssa nämä kaksi uutta perussuomalaista työväen puoluetta ovat se valtamedian hehkuttama uusi muutos. Uudessa eduskunnassa kokoomus ja perussuomalaiset jatkavat yhdessä markkinatalouden ja kaiken yksityistämisen politiikkaa. Media on kuitenkin oikeassa siinä, että ilmassa on muutoksen odotusta. Jytky jättää varmasti jälkensä.

Markkinavoimat saavat jatkaa

Olen täysin erimieltä median kanssa siitä mitä vaalien muutos tarkoittaa. Väitän, että poliittisen kielenkäytön, retoriikan osalta tulemme varmasti kokemaan suurta muutosta. Olen myös täysin vakuuttunut siitä, että itse politiikan sisällöissä; työn ja pääomien voimasuhteiden uudelleen arvioissa, kansalaisten perusturvassa ja hyvinvointipalveluissa ei oikeistojohtoisesta linjasta tulla poikkeamaan. Yksikään eduskuntapuolue, uusi tai vanha ehdokas, ei ole nyt asettamassa kapitalistiselle systeemille, palvelujen yksityistämiselle ja rahan ylivallalle yhtään minkäänlaisia suitsia saatikka avaamassa minkäänlaisia ovia ja mahdollisuuksia toisenlaiselle tärkeysjärjestykselle.

Vain siunaus puuttuu?

On erittäin mielenkiintoista katsoa mikä apupuolue nyt ryhtyy siunaamaan uudet porvariston leikkauslistat. Löytääkö Jutta Urpilainen jo pankeilta ja bisnekseltä tarpeeksi paljon lupauksia ja takuita kapitalismin kriisinhoitoon osallistumiseen? Mitä tekevät perussuomalaiset? Entä syntyykö eduskuntaan todellinen oppositio?

Ulkoparlamentaarinen muutos

SKP ei jää tuleen makaamaan vaan rakentaa edelleen yhteiskunnallista muutosta radikaaleja vasemmistolaisia ja punavihreitä voimia kokoamalla.

SKP on kapitalisminvastainen, ihmisoikeuksia ja rauhaa puolustava kansainvälinen yhteistyön liike, jonka tilaus kasvaa oikeiston konkretisoidessa politiikkaansa. Työelämässä ja asuinalueilla tarvitaan nyt vastarinnan järjestäjiä. Kutsumme kaikkia uuteen eduskuntaan ja nykymenoon tyytymättömiä mukaan suurpääomien vastaiseen verkostoon, yhteiskunnalliseen toimintaan ja keskusteluun maailmasta ilman jatkuvaa ihmisten ja luonnon riistoa.

Tulevaisuuden radikaaleissa muutosvoimissa on tärkeä paikka myös kaikilla niillä vihreillä voimilla, jotka asettavat ympäristökysymykset oikeudenmukaiseen globaaliin perspektiiviin. Rasismia ja muukalaisvihaa voidaan torjua voimakkaammalla sivistyneistön yhteistyöllä ja vetoan siksi suomalaiseen sivistyneistöön, että se osallistuisi entistä terävämmin perussuomalaisen maailmankuvan mukanaan tuomiin uusiin vakaviin haasteisiin.

Juha-Pekka Väisänen
SKP:n pääsihteeri

Tekijä

Kirjoittajan blogipostaukset