Home >> Artikkelit >> Yhdessä voitetaan virus, apatia ja kapitalismi 

Yhdessä voitetaan virus, apatia ja kapitalismi 

19.03.2020 - 13:00
(updated: 19.03.2020 - 13:06)

Poikkeusolot ja koronarajoitukset vaativat nyt kommunisteilta  aikaisempaa toisenlaista poliittista työ ja toimintaa.  Perinteiset tilaisuudet ja puhujalavat ovat pääosin tältä keväältä peruttu. Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtajan JP (Juha-Pekka) Väisäsen mukaan kansalaisyhteiskunnan ja joukkoliikkeiden osallistumista ei voida viruksen torjunnan nimissä pyyhkäistä sivuun.   

- Kyllä me voimme jättää joukkotapaamisia  ja esiintymislavoja väliin kuten on yleisen turvallisuuden nimissä ohjeistettu, mutta kansalaisyhteiskunnan  poliittista merkitystä ja kommunistien radikaalia viestejä emme voi missään tilanteessa jättää väliin. Kommunistien tehtävää ja puhetta poliittisesta vallankumouksesta ei ole peruttu, alleviivaa Väisänen. 

Ihmisten ilmoille

Valmiuslaki turvaa tänään järein ottein kansakunnan terveyttä. Kommunistien tehtävä on puheenjohtajan mukaan nähdä yli kapitalismin ja koronakriisin.  

- On  löydettävä  uudet kanavat ja tavat puhua tänään osallistuvasta demokratiasta, rauhasta, työn jakamisesta ja kaikkien ihmisten perusturvasta - nykyistä paremmasta ja radikaalista politiikasta. Kommunistien tehtävä on antaa ihmisille toivoa ja uskoa paremmasta sekä tänään nähdä koronakriisin yliMediän on aikaisempaa paremmin otettava  käyttöön maksuttomat some- ja digityövälineet sekä rakennettava uusia kanavia ja tapoja puhua  juuriltaan toisenlaisesta yhteiskunnasta ja muutoksen politiikasta, visio Väisänen. 

Tilaisuuksien peruuntumiset hankaloittavat luokkataistelua kotimaisella ja kansainvälisellä rintamalla. Tapahtumien siirtäminen syksyyn ja loppuvuodelle vaikeuttaa SKP:n kannattajakorttikeräystä, Tiedonantajan vapputervehdyksien keräämistä,  kuntavaalivalmisteluja ja erilaisten Vastavirta tapahtumien järjestely koska nämä kaikki perustuvat yhteistyöhän ja porukalla tekemiseen.  

SKP:n politiikan ytimessä on yhteistyö muiden muutosta haluavien kanssa. Koronakaranteenin aikaan sosiaalinen media mahdollistaa myös poliittisen työn tekemisen. Väisäsen mukaan yleinen apatia ja koronavirus on kuitenkin mahdollista torjua.    

- Voimme olla karanteenissa kuten on ohjeistettu, mutta emme saa eristäytyä. Nyt on päästävä ihmisten ilmoille vaikka sitten somessa.  Maailmaa voidaan muuttaa vain yhteistyössä  muiden muutosta haluavien kanssa.  Puolue ei nouse vaikuttamaan sille paikalle, jonne sitä tarvitaan, ihmisten tietoisuuteen ja työläisten työvälineeksi, eristäytymällä ja vähemmällä tekemisellä. Kannattajakortit eivät tipahda postiluukusta itsevirtauksella, vaan joka kortti on keskusteltava ja ihmisisä on katsottava suoraan silmiin vaikka sitten siellä somessa Koronavirus on asettanut meille kommunisteille vakavan haasteen. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa virus, apatia ja  kapitalismi, sanoo Väisänen. 

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista