Home >> Artikkelit >> Tehotytöt kohtaavat SKDL:n

Tehotytöt kohtaavat SKDL:n

20.02.2019 - 14:30
(updated: 20.02.2019 - 15:19)
  • Tehotytöt kohtaa SKDL:n.

Suomen kommunistisen puolueen eduskuntavaalijuliste julkistettiin tänään 20.2. Malmilla. Vuoden 2019 julisteessa toisensa kohtaavat Tehotytöt (Power Puff Girls) ja SKDL:n perintö. Mukana on uutta, vanhaa ja lainattua, mutta perusväri on kirkkaan punainen

- Rahan vallasta kansan valtaan - vaatimus edustaa perinteistä ajattelua siitä, että yhteiskunnan on oltava demokraattinen ja reilu. Sinne ei sovi yksityisen voiton tavoittelun maksimointi vanhusten hyvinvoinnin ja hengen kustannuksella, täräyttää SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg

Ei myöskään sosiaaliturvan rahoituksen haaskaaminen ylihintaisiin hyökkäysaseisiin.

- Kansan ottaessa vallan saadaan työllisyys, palkat ja työajat sellaiseen tasapainoon, jossa ihmiselle jää aikaa myös itselleen ja läheisille. Kenenkään ei myöskään enää tarvitse kärsiä köyhyydestä. Muutos kohti demokraattista sosialismia on valmis alkamaan, linjaa Juha-Pekka Väisänen SKP:n puheenjohtaja.

Julisteen visuaalisen ilmeen on luonut vanhaa SKP:n porvarin potkaisukuvaa mukaellen helsinkiläinen graafikko Anna Korhonen.

- Pyrin saamaan julisteeseen vivahduksen wanhaa ja alkuperäistä 70-luvun suoraviivaista tyyliä, mutta uudistamaan hahmoja sarjakuvamaisemmaksi Tehotyttöjen (Power puff girlsien) tyyliin. Tehotytöthän ovat supervoimat omaavia tyttöjä (Papu, Pipa ja Poppana), jotka taistelevat pelastaakseen Townsvillen.

Julisteen pahis on Korhosen mielestä kuin suoraan SE, tehotyttöjen pahin vihollinen.

- Sekin kuvaa loistavasti kapitalismin kasvotonta leikkauspolitiikkaa, jota vastaan meidän vasemmistolaisten on kuitenkin helppo taistella kun vain yhdistämme punaiset voimamme ja äänestämme. Rakastan itse tehotytöissä heidän rohkeuttaan ja hyvyyttään, ja se sopii mielestäni loistavasti SKP:n teemoihin köyhien ja heikoimpien puolustajana tuhokapitalismia vastaan, toteaa Korhonen.

- Henkilökohtaisesti toivon, että juliste herättäisi myös nuorempia äänestäjiä vaaliuurnille. Maailma on meidän!

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista