Home >> Artikkelit >> Syväpunaista ay-toimintaa

Syväpunaista ay-toimintaa

24.03.2023 - 10:00
(updated: 24.03.2023 - 10:11)
  • Bannerikuvassa teksti 'Nyt on aika siirtyä 6 tunnin työpäivään!'.

Juuri nyt SKP:n ay-ryhmän toverien tehtävälistalla on työläisten taistelujen tukeminen, kampanjointi reilumman työelämän eteen eduskuntavaaleissa sekä puolueen 6 tunnin työpäivän lakialoitteen päivitys.

Viimeisimmässä kokouksessa 15.3. ay-ryhmän toverit keskustelivat eduskuntavaaleihin liittyvistä ay- ja työelämäkysymyksistä. Vaadimme muun muassa työntekijöiden itsehallintoa, luottamushenkilöjärjestelmän vahvistamista sekä ammattiliitoille kanneoikeutta. Käsittelimme myös ajankohtaisia lakkotilanteita ja TES-neuvotteluja. SKP:n ay-ryhmä tukee työläisten kamppailuja kunnollisten ja inhimillisten työehtojen saavuttamiseksi. Työpaikkojen johtamis- ja ilmapiiriongelmiin on puututtava sekä on luotava reilusti uusia pysyviä työpaikkoja.

SKP on päättänyt päivittää 6 tunnin työpäivän lakialoitteen, jonka puolue on laatinut ja julkaissut vuonna 1998. Ay-ryhmä työstää aloitteen päivitystä. Päävaatimus yleisen työajan lyhentämisestä 6 tuntiin päivässä ja 30 tuntiin viikossa ansiotasoa alentamatta säilyy, kuten myös nykyiset perustelut työajan lyhentämisen tarpeellisuudesta, mutta lakialoitteen sisältöä ajantasaistetaan ja perusteluja on tulossa lisää. Uusissa perusteluissa huomioidaan ympäristönäkökulma eli työajan lyhentämisen merkitys yhteiskunnan ympäristökuormituksen vähentämisessä sekä luovien ja tietotyön alojen perspektiivi.

Valmistaudumme myös punaiseen työväen vappuun sekä maanantaina 4.9. neljättä kertaa vietettävään Työn päivään.

Ay-ryhmään mukaan ovat tervetulleita kaikki radikaalista vasemmistolaisesta ay-toiminnasta kiinnostuneet. Ryhmässä toimiminen ei edellytä puolueen jäsenyyttä. Seuraa SKP:n ay-ryhmää Facebookissa ja Instagramissa!

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista