Home >> Artikkelit >> SKP:n rauhanryhmän vetäjät vaativat kasvurauhaa Gazan lapsille 

SKP:n rauhanryhmän vetäjät vaativat kasvurauhaa Gazan lapsille 

20.11.2023 - 13:15
(updated: 20.11.2023 - 14:15)

Gazassa käytävä epäinhimillinen sota tuhoaa Gazan lasten lapsuuden ja tulevaisuuden. Sairaaloista turvaa hakevat lapset kokevat pelkoa ja nälkää, missään ei ole turvallista leikkiä. Jos he säilyvät hengissä, he traumatisoituvat pysyvästi ja heidän henkisiä vammojaan ei voida parantaa, vaan ne säilyvät muistissa koko loppuiän.

Kuka huolehtii lapsesta, jonka isä tai äiti on sodassa menehtynyt? Ottaako Israel heidät vastuulleen vai läntinen arvoyhteisö? Miten vammautuneen lapsen tulevaisuus voidaan turvata, kuka heidät kouluttaa?

On järkyttävää nähdä uutiskuvissa tilanteeseensa täysin syyttömät keskoset, jotka jäävät vaille tarvitsemaansa hoitoa. Pienet vastasyntyneet makaamassa lavetilla jonossa, letku nenässään ilman, että kukaan tekisi mitään auttaakseen.

Sodan sekasorto ja länsimaiden välinpitämättömyys estävät lapsia käymästä koulua ja kehittymistä terveiksi aikuisiksi. Gazan lapsilla ei ole turvallista lapsuutta, vain kauhua, pelkoa ja epävarmuutta.

Me SKP:n rauhanryhmän vetäjinä ja äiteinä pyydämme, että ihmiset ympäri maailmaa huutavat Gazan lasten hädän kuuluviin kaikkien maailman päättäjien korviin. Sota voidaan lopettaa aikuisten päätöksillä, lapset vain kärsivät sen keskellä.

 

SKP:n rauhanryhmän Hannele Kivistö ja Mervi Grönfors

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista + Kannanotot