Home >> Artikkelit >> Länsi-Saharan oikeudet tunnustettava

Länsi-Saharan oikeudet tunnustettava

27.02.2021 - 11:15
(updated: 27.02.2021 - 11:26)
  • SKP tukee Polisarion taistelua
Kuvassa SKP:n keskuskomitean tovererit osoittavat Porissa 2020 järjestetyssä kokouksessa solidaarisuutta Länsi-Saharalle

27.2.2021 tulee kuluneeksi 45 vuotta siitä, kun länsisaharalaiset perustivat Länsi-Saharan demokraattisen arabitasavallan (SADR). Länsi-Saharan hallitus toimii maanpaossa Algeriassa. SADRin ovat tunnustaneet monet maat kuitenkaan esimerkiksi suuret länsivallat kuten EU-maat eivät vielä ole tunnustaneet Länsi-Saharaa. 

- Haluan tänään lähettää taisteluterveiset kaikille sahrawi-tovereille. Taistelunne omasta maasta ja kulttuurista on oikeutettu. Länsi-Sahara ei ole yksin. Vetoan Sanna Marinin hallitukseen ja suomalaiseen poliittiseen kenttään, että se edistää YK:n ja Polisarion tavoitteita kansanäänestyksen järjestämisestä. Kansainvälinen yhteisö maailmalla on solidaarinen ja tukee Polisarion taistelua, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen. 

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisäsen mukaan Marokko estää nykyisellä politiikallaan systemaattisesti Länsi-Saharan toiminnan itsenäisenä kansakuntana ja suvereenina maana.   

Väisänen sanoo, että Marokko riistää rajojensa ulkopuolella etelässä, Länsi-Saharassa luonnonvaroja ja pyrkii lisäksi hegemonisesti kaappaamaan myös Sahrawi-kulttuurin järjestämällä tilaisuuksia ja festivaaleja joissa luodaan yksisilmäistä ja propagandistista kuva Sahrawi-kulttuurista osana marokkolaista kulttuuria.     

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen vaatii Marokon viranomaisia vetäytymään valloittamiltaan alueilta Länsi-Saharasta, lopettamaan perjantaina 13.11.2020  aloittamat sotatoimet ja kaiken länsisaharalaisiin kohdistuvan alistamisen, väkivallan ja joukkomurhat. 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista