Home >> Artikkelit >> Kommunistit vastustavat Nato-jäsenyyttä

Kommunistit vastustavat Nato-jäsenyyttä

25.04.2022 - 11:15
  • Vappumarssilla, mukana banderolli "Ei Nato".

Kokoomus ja muut oikeistovoimat ovat pitkään yrittäneet saada Suomen Naton jäseneksi, ja koska Nato haluaa Suomen armeijan käyttöönsä. Kun päätös uusien hävittäjien hankinnasta oli saatu joulukuussa tehtyä, tiedotusvälineissä alkoi välittömästi valtaisa kampanja Natoon liittymisen puolesta. Venäjän hyökättyä Ukrainaan Nato-kampanja kiivastui vielä entisestään.

Me kommunistit emme hyväksy Venäjän hyökkäystä, mutta olemme samalla jyrkästi Suomen Nato-jäsenyyttä vastaan. Naton jäsenenä Suomi menettäisi oman päätösvaltansa ja joutuisi osaksi suurvaltojen välisiä konfliktitilanteita. Pahimmillaan Suomen alueella käytäisiin tuhoisaa hävityssotaa, kun Naton joukot pyrkivät Suomen kautta Pietariin ja Murmanskin alueelle ja Venäjä panisi tietenkin tiukasti vastaan.

Edellisen sodan kokemuksista viisastuneena Suomi noudatti vuosikymmeniä hyväksi osoittautunutta puolueettomuuspolitiikkaa. Silloin kapitalistinen Suomi tuli ihan hyvin toimeen sosialistisen Neuvostoliiton kanssa.

Vaikka emme hyväksykään Venäjän nykyisen hallinnon toimintaa, on naapurin kanssa nytkin osattava tulla toimeen. Ihmiset ovat ihmisiä keinotekoisten rajapyykkien toisellakin puolen.Toimeen tulemista varmasti hankaloittaisi liittyminen jäseneksi Venäjään vihamielisesti suhtautuvaan sotilasliittoon.

SKP:n keskuskomitea 
 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista + Kannanotot