Home >> Israelin lopetettava ohjusiskut välittömästi

Israelin lopetettava ohjusiskut välittömästi

17.05.2021 - 15:30
(updated: 15.09.2021 - 15:22)

Israelin iskuissa on viikon aikana kuollut Palestiinassa 197 ihmistä, joista 58 on lapsia ja 34 naisia. Suomen kommunistisen puolueen pääsihteeri vaatii Israelia lopettamaan välittömästi Palestiinan alueen pommitukset. 

- Jälleen kerran väkivaltaisuudet alkoivat Israelin toimista. Vuosikymmeniä jatkunut palestiinalaisten alueen kaventaminen on kiristänyt tilanteen äärimmilleen ja tuhonnut ihmisarvoisen elämän mahdollisuudet Palestiinassa. Alueesta on tietoisella politiikalla tehty valtava avovankila, eikä vankeja voi syyttää siitä, että he pyrkivät pois vankilastaan, kiteyttää Suomen kommunistisen puolueen pääsihteeri Tiina Sandberg.

- Israel on tässä konfliktissa niin vahvasti niskan päällä, että sen on aloitettava rauhanprosessi. Se pystyy tekemään myönnytyksiä ja parantamaan palestiinalaisten elinolosuhteita ilman, että sen oma turvallisuus vaarantuu. Siksi Israelin on otettava ensimmäiset askeleet.

Sandberg pitää puolueensa linjauksia Palestiinan suhteen tässäkin tilanteessa täysin pätevinä.

- SKP on jo pitkään vaatinut, että Suomen on tunnustettava itsenäinen Palestiinan valtio vuoden 1967 rajojen mukaisesti, Itä-Jerusalem sen pääkaupunkina. Lisäksi palestiinalaisilla pakolaisilla pitää olla myös oikeus, heidän niin tahtoessaan, palata takaisin kotimaahansa, tiivistää Sandberg. Hän patistaa Suomen hallitusta pikaisiin toimiin.

SKP vaatii myös, että Suomen ja Israelin välinen asekauppa on lopetettava kokonaisuudessaan. Varsinaisen asekaupan lisäksi Suomesta täytyy lopettaa kaikenlaisten Israelin armeijaa avustavien tuotteiden vienti.

- On irvokasta, että Suomen valtio liputtaa ihmisoikeuksien puolesta samaan aikaan kun se sallii viedä Israeliin aseita, joita käytetään lasten tappamiseen. Tämän täytyy loppua, Sandberg jyrähtää.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista