Home >> Kansainvälisen Euroopan puolesta – irti EU:sta ja nationalismista

Kansainvälisen Euroopan puolesta – irti EU:sta ja nationalismista

12.04.2019 - 16:30
(updated: 12.04.2019 - 20:01)
  • EU-lippuun on aika saada punaista väriä.

Täydellä listalla liikkeelle kautta maan. Helsingistä EU-vaaleissaSKP:n listalle on asetettu ehdolle Yrjö Hakanen, Heikki Ketoharju, Anneli Korhonen, Matti Laitinen ja Tiina Sandberg. Uudeltamaalta Heikki Ekman, Jari Karttunen, Aura Kaskisydän, Arjo Suonperä ja Iida Ylönen. Pirkanmaalta Mervi Grönfors ja Petra Packalén. Satakunnasta Ilpo Kyllönen ja Jiri Mäntysalo. Joensuusta Toni Kallioinen, Miguel Lopez Jyväskylästä, Tapio Siirilä Lapista, Jyrki Hyvölä Oulusta, Ville Veintie Ähtäristä sekä Susanna Rissanen Siilinjärveltä.

Listalta löytyy todennäköisesti Suomen ainoa vammaisehdokas, vaalien nuorin ehdokas ja myös vaalien ylivoimaisesti pisin ehdokas. Mukana on niin vankkaa kokemusta kuin nuoruuden intoakin.

Ehdokkaat ovat liikkeellä heti 15.4. alkaen ja vaalijulisteemme julkaistaan 25.4. ilmestyvässä Tiedonantajassa.
 

Eurooppa työväen haltuun

On aika ottaa askel vasemmalle – uusliberalismia, EU-sopimuksia, suuryhtiöiden valtaa ja kapitalismia vastaan. Se on välttämätöntä yhä eriarvoisemman, vaarallisemman ja tuhoisamman kehityksen suunnan muuttamiseksi. EU:n suunta on toinen: suuren rahan hallitsemat markkinat ja kapitalismi, joka toimii harvojen hyväksi ja ilman yritysten yhteiskuntavastuuta.

Suomen kommunistinen puolue tuo Euroopan unionin parlamentin vaaleihin EU:n vastaisen ja toisenlaista Eurooppaa rakentavan, työväenluokan ja vähävaraisten etuja puolustavan vaihtoehdon. Olemme osa Euroopan vasemmistoa ja maailman kansainvälistä kommunistista liikettä, joka haluaa parempaa Eurooppaa ja maailmaa, jossa ihmistä ja luontoa ei alisteta ahneudelle ja riistolle.

Euroopan unionia on markkinoitu rauhan ja sopusoinnun hankkeena. Todellisuudessa unioni on imperialistinen rakenne, kapitalistien luokkataistelukoneisto, joka edistää suurten yhtiöiden etuja niiden pyrkiessä kasvamaan ja maksimoimaan voittonsa. Sen tavoitteena on yhdistää suuryritysten ja jäsenvaltioiden voimat tiiviiksi poliittiseksi liitoksi, talous- ja rahaunioniksi sekä yhteiseksi turvallisuus- ja sotilaspolitiikaksi.

EU:n tukee ylikansallisen suurpääoman valta-asemia ja voitontavoittelua alentamalla työvoimakustannuksia ja sosiaalisia menoja, heikentämällä ay-liikettä ja työehtosopimuksia, purkamalla ja estämällä kansallista sääntelyä ja verotusta, kiihdyttämällä monopolisoitumista sekä alistamalla kehittyviä maita.

EU-sopimukset eivät ole tuoneet luvattuja hyötyjä. Päinvastoin, ne estävät ratkomasta ongelmia ihmisten tarpeista lähtien. EU:n perus- ja muut arvot ja EU:n arvopolitiikka ovat lisänneet eriarvoisuutta ja köyhyyttä. Tarvitaan perusteitaan myöten toisenlaisen Euroopan rakentamista. Se edellyttää irtaantumista nykyisten EU-sopimusten kahleista.

Koko ohjelma julkaistaan SKP:n sivulla maanantaina
 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista