Home >> Palavilla autoilla ratsastava äärioikeisto

Palavilla autoilla ratsastava äärioikeisto

15.08.2018 - 18:45
(updated: 15.08.2018 - 18:52)
  • Tervetuloa on teonsana.

Göteborgissa ja Trollhättanissa Ruotsissa on maanantai-illan ja yön aikana sytytetty tuleen yli 80 autoa. Ilmiö ei ole uutta Ruotsissa, sillä autojen tuhopolttoja tapahtuu usein muutama päivän ennen koulun alkua. Tekojen skaala on kuitenkin ennennäkemätön. Yleensä nämä teot tapahtuvat ongelmalähiöissä, joissa köyhyys ja syrjäytyminen nuorten keskuudessa ovat erityisen korkeat.

- Sen sijaan, että etsitään ratkaisuja niille sosiaaliekonomisille ongelmille, jotka aiheuttavat väkivaltaa ja rikollisuutta nuorten keskuudessa; sen sijaan, että taataan oikeus koulutukseen, työhön ja toimentuloon, poliitikot eivät keksi mitään muuta kuin vahvistaa valtion tukahduttamisvoimien asemaa, päättelee SKP:n maahanmuuttoryhmän vetäjä Tiago Silva.

Silva näkee, että, sen sijaan, että puututtaisiin ongelmien juureen torjumalla työttömyys, köyhyys, koulutuksen puutte, vahvistetaan poliisia ja armeijaa. Tämä pahentaa entisestään tilannetta lähiöissä, kun suhteet nuorten ja poliisivoimien välillä ovat jo nyt kireitä.

- Poliisivaltion luominen ei ratkaise mitään, Silvan toteaa.

Äärioikeistolainen puolue Ruotsidemokraatit pyrkii käyttää tilannetta oman muukalaisvihaisen ja autoritaarisen ohjelmansa hyväksi. Puolue on gallupien mukaan kolmas poliittinen voima Ruotsissa, keräten melkein 17% äänistä.

- On kyllä todella epäilyttävää, kun tällainen hyvin järjestäytynyt tuhopoltto-operaatio tapahtuu sopivasti ennen syyskuun vaaleja, mahdollistamalla että Ruotsidemokraattien demagogit hyväksikäyttävät näitä tapahtumia omien ohjelman mukaan; mahdollistamalla vihan ja pelon lietsominen, sekä legitimoimalla Ruotsidemokraattien vaatimuksia poliisivaltion puolesta, pohtii Silva.

- Emme saa antaa tilaa äärioikeiston demagogialle, vaan meidän pitää paljastaa heidän tekopyhyytensä jo alusta asti, väittää turkulainen kommunisti Silva.

Tänä viikonloppuna Turussa äärioikeisto järjestää mielenosoituksia viime vuonna tapahtuneen puukotuksen vuosipäivänä. Näin se pyrkii hyväksikäyttämään hyökkäyksien uhrien ja heidän läheistensä kärsimystä oman muukalaisvihamielisen ohjelman edistämiseen.

- Tätä emme voi hyväksyä, ja sen takia Suomen kommunistinen puolue tukee Turku ilman Natseja- mielenosoitusta ja kehottaa kaikkia osallistumaan siihen demokratian puolustamisen nimessä. Riittää jo äärioikeiston tekopyhyys ja keplottelu!, Silva päättää.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista