Home >> Artikkelit >> Array >> Pysäytetään sota!

Pysäytetään sota!

03.10.2024 - 14:00
  • European Left Enough with attacks on civilians

Iranin ohjushyökkäys Israelia vastaan osoittaa, että varoituksemme sodan syttymisestä ovat oikeita. Euroopan vasemmisto tuomitsee hyökkäyksen vastuuttomana askeleena kohti eskaloitumista ja vaatii vihollisuuksien välitöntä ja kattavaa lopettamista. Maailma on Lähi-idän alueellisen sodan syttymisen partaalla ja sen hallitsemattoman globaalin laajentumisen vaarassa, koska myös USA on konfliktissa sotilaallisesti mukana.

Euroopan vasemmisto on tuominnut Israelin massiiviset hyökkäykset Libanoniin ja sen aiheuttamat yli tuhat siviiliuhria. Nämä hyökkäykset on näennäisesti suunnattu Hizbollahia vastaan, mutta kuten Gazassa, Israelin mielivaltaiset pommitukset ja karkotukset vaikuttavat pääasiassa siviileihin. Tämä on Netanyahun hallituksen rasistisen ja äärioikeistolaisen politiikan tulosta.

Euroopan unioni ei saa enää sulkea silmiään Israelin joukkojen Gazassa ja Länsirannalla tekemiltä julmuuksilta eikä sadoiltatuhansilta niiltä pakenevilta siviileiltä. Euroopan vasemmisto vaatii tulitaukoa ja Israelin joukkojen vetäytymistä Gazasta, Länsirannalta ja Libanonista. Vahvistamme solidaarisuutemme kaikille sodan uhreiksi joutuneille ihmisille ja vaadimme, että Euroopan unioni tunnustaa Palestiinan valtion vuoden 1967 rajojen puitteissa.

Euroopan vasemmisto

Linkki alkuperäiseen julkilausumaan.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista + Kannanotot