Home >> Artikkelit >> SKP:llä 52 ehdokasta kautta maan

SKP:llä 52 ehdokasta kautta maan

16.12.2021 - 14:00
  • SKP:n kuntavaaliehdokkaita
SKP:lla on yhteensä 52 ehdokasta 14 hyvinvointialueella. Ehdokkaita yhdistää halu päästä vaikuttamaan siihen millaiset terveys- ja sosiaalipalvelut Suomessa on jatkossa. SKP on myös harvoja puolueita, joka osoittaa mistä Sote-budjetteihin voitaisiin saada kipeästi kaivattua lisärahoitusta.

Aluevaalien ehdokaslistat on jätetty tiistaihin 14.12. mennessä ja SKP:llä on nyt 52 ehdokasta yhteensä 14 hyvinvointialueella kautta maan. Ehdokashankinta oli haastavaa, mutta ehdokaslistoilla on nyt erilaisia ehdokkaita, joista äänestäjän tarvitsee enää valita sopivin.

- SKP:n vaatimukset eivät jää tyhjän päälle kuten eduskuntapuolueiden toivomuslistat, joille ne eivät ohjelmissaan osoita minkäänlaista rahoitusta. Meillä on selvä käsitys siitä mistä rahaa ihmisten välttämättömiin palveluihin saadaan, toteaa SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg.

SKP esittää mm. pääomatulojen saattamista progressiivisen kuntaverotuksen piiriin ja niiden verotuksen tason nostamista eurooppalaiselle keskitasolle. Näin valtiolle kertyvät noin 4,5 miljardia paikkaisivat hyvin sote:n miljardeiksi paisunutta vajetta ja mahdollistaisivat ne parannukset, jotka nyt uhkaavat jäädä tyhjiksi lupauksiksi.

- Vetoamme myös edelleen, että Suomi peruisi F-35-hävittäjien kaupat, jolloin sotepalveluihinkin vapautuisi varovaisestikin arvioiden 40 miljardia euroa. Niille rahoille olisi paljon parempaa käyttöä terveyskeskuksissamme, hammashoitoloissa ja vanhusten hoivalaitoksissa. Käytetään ne mieluumin näihin, vetoaa Sandberg.

Kaikki SKP:n ehdokkaat voit käydä katsomassa tästä: 
www.skp.fi/vaalit/aluevaalit-2022/ehdokkaat

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista