Home >> Artikkelit >> SKP:n uusi eläkepoliittinen ohjelma on julkaistu!

SKP:n uusi eläkepoliittinen ohjelma on julkaistu!

27.10.2021 - 10:45
  • SKP:n eläkepoliittisen ohjelman mainoskuva

Suomen kommunistinen puolue julkaisi tänään uuden eläkepoliittisen ohjelmansa. Ohjelmassa on pyritty kiinnittämään huomio erityisesti eläkeläisten ja ikäihmisten kohdalla esiintyviin kipeimpiin taloudellisiin vaikeuksiin, joita itse järjestelmä on aiheuttanut. Samalla on pyritty tuomaan esiin ongelmien taustalla olevia tekijöitä tavanomaista laajemmin ja syvemmin.

Ohjelmassa käydään alkuun läpi eläkejärjestelmän historiaa, jonka jälkeen esitellään nykyisen järjestelmän ongelmia. SKP:n esittämiä ratkaisuja ongelmiin esitetään ohjelmassa laajasti ja ne on koottu loppupuolelle myös tiivistetysti.

Tänään keskiviikkona 27. lokakuuta klo 13:00 voit seurata ohjelman julkistusta livelähetyksenä, jossa ohjelmatyötä vetänyttä Seppo Ruotsalaista jututtaa Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén. Livestriimi esitetään puolueen FB-sivuilla osoitteessa www.facebook.com/suomenkommunistinenpuolue ja siitä jää myös tallenne myöhemmin katsottavaksi.

Ratkaisuiksi eläkejärjestelmän nykyongelmiin SKP esittää muun muassa seuraavaa:

– SKP vaatii välittömänä ja kiireellisenä toimena tuntuvaa ja vähintään 200 euron korotusta kansan- ja takuueläkkeisiin. sekä kansaneläkkeen korottamista vähintään 1 200 euroon.

– SKP vaatii alun perin käytetyn ansiotasoindeksin palauttamista eläkeindeksiksi. Miesten ja naisten eläkkeiden eroa on tasattava naisköyhyyden vähentämiseksi. Työttömyyden, perhevapaiden, maksuttoman hoivatyön ja pätkätöiden vaikutusta eläkkeisiin on kompensoitava valtion toimesta.

– SKP vaatii 70 vuoden iän ylittäneille, alle 1 200 euron kuukausituloilla eläville kansalaisille maksuttomia terveydenhoitopalveluita ja lääkärin määräämien lääkkeiden täysimääräistä korvaamista.

– SKP vaatii, että nykyiset työeläkerahastot (yhteismäärältään 241 miljardia euroa vuoden 2021 kesäkuun lopussa) yhdistetään ja varojen käyttö saatetaan demokraattiseen valvontaan, johon osallistuvat ammattiyhdistysliikkeen, eduskunnan ja eläkeläisjärjestöjen valitsemat edustajat.

Näiden lisäksi ohjelmassa on liuta muita vaatimuksia.

Ohjelmaa on mahdollista tilata myös vihkosena puoluetoimistolta puoluejärjestöjen, aktiivien ja kiinnostuneiden käyttöön. Tilaukset osoitteeseen toimisto@tiedonantaja.fi

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista