Home >> SKP:llä 76 ehdokasta 22 paikkakunnalla

SKP:llä 76 ehdokasta 22 paikkakunnalla

05.05.2021 - 15:00
(updated: 05.05.2021 - 16:01)
  • Kuvassa SKP:n ehdokkaita Tampereelta.

Koronakevään mutkikas ehdokasasettelu on saatettu loppuun eilen 4.5. SKP:n edustajat toimittivat yhteensä 76 ehdokkaan tiedot vaalilautakunnille 22 eri kunnassa. Lisäksi Helsingissä ja Lahdessa puolueen jäseniä on mukana Asukkaiden Helsinki ja Asukkaiden Lahti –yhteislistoilla yhdessä sitoutumattomien aktivistien kanssa. 

Edellisiin kuntavaaleihin verrattuna ehdokashankinta oli huomattavan hankalaa ja vaalipäivän siirto toi mukanaan vielä lisää epävarmuutta. Myös osa jo ehdokkaaksi alkaneista ehti muuttaa mieltään ylimääräisen kahden kuukauden aikana. Kaiken kaikkiaan Helsingin ja Lahden tilanteen huomioiden SKP:n ehdokasmäärä on noin puolet vuoden 2017 ehdokasmäärästä. 
 
- Ehdokastilanteeseen ei voi lukumäärien osalta olla tyytyväinen. Vaikka takana oli raskas kampanjointi kannattajakorttien keräyksen parissa, on tulos silti kehno. Ennen kaikkea tämä on peiliin katsomisen paikka itselleni, sillä en ole onnistunut kampanjan rakentamisessa, toteaa SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg. 

Pilvillä on kuitenkin hopeareunuksensa.  Ehdokasasettelun vaikeudesta huolimatta vaaleihin on lähdössä innostuneita ehdokkaita kautta maan. 
 
- Meillä on kuitenkin nyt monella paikkakunnalla mainioita listoja, joiden monipuolisuus ei ole kärsinyt ehdokkaiden lukumäärän putoamisesta. Mukana on niin uusia nuoria kuin aktiivisia kuntalaisiakin. Kampanjoinnissa on otettu isoja askeleita somen ja uusien näkyvyyden paikkojen haltuun otossa. Vetoan erityisesti kaikkiin niihin, jotka halusivat mieluummin olla tukena kuin ehdokkaina, että nyt todella näyttäisitte tämän tuen, vetoaa Sandberg. 

SKP:n tavoitteena on edelleen ottaa uusia paikkoja valtuustoihin ja siihen on monella paikkakunnalla realistiset mahdollisuudet. Vaaleihin on aikaa reilu kuukausi ja mikäli tämä aika käytetään täysipainoiseen kampanjointiin, on puolueella hyvät mahdollisuudet edetä näissä vaaleissa. 


Ehdokkaisiin pääset tutustumaan täältä: skp.fi/vaalit/kuntavaalit-2021/ehdokkaat

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista