Home >> Artikkelit >> Karavaani kauppasaarron lopettamiseksi #UnBlockCuba

Karavaani kauppasaarron lopettamiseksi #UnBlockCuba

23.03.2021 - 11:45
(updated: 23.03.2021 - 12:08)
  • Fillarikommunisti Väisänen vastustaa Kuuban kauppasaartoa
Fillarikommunisti Väisänen toivoo, että toverit ottaisivat Kuuba-solidaarisuuskuvia ja jakaisivat niitä omilla somekanavilla

Ensi viikonloppuna 27.-28.3. Suomen kommunistisen puolueen rauhanryhmä ja järjestöjä viideltä mantereelta osallistuu Kuuban kauppasaarron vastaiseen solidaarisuustapahtumaan.    

Sosiaalisessa mediassa ja Face Bookissa toimiva Eurooppa Kuuban puolesta -järjestö kutsuu mukaan kaikkia solidaarisuudesta, rauhasta ja kansojen itsemääräämisoikeudesta kiinnostuneita aktivisteja ja järjestöjä.  

Suomen kommunistisen puolueen rauhanryhmä on ottanut kutsun vastaan, osallistuu tapahtumaan ja  kutsuu edelleen kaikkia tovereita ja etenkin fillarikommunisteja mukaan kansainväliseen karavaaniin osoittamaan solidaarisuutta Kuuballe.   

Rauhanryhmä ohjeistaa ottamaan fillarikommunistikuvan ja/tai selfien ja näyttämään kuvassa tekstiä #UnBlockCuba   

Kuvia pyydetään julkaisemaan kuvaajan omalla somekanavalla ja vaikka Rauhanryhmän sivuilla FaceBookissa. Kirjoita julkisuun: Tuen kansainvälistä kauppasaarron vastaista karavaania – Apoyamos la caravana mundial contra el bloque desde Finlandia #UnBlockCuba #NoMasBloqueo   

Kuuban solidaarisuus esimerkillistä 

Pieni Kuuban valtio on koronakriisin keskelläkin pystynyt osoittamaan merkittävää kansainvälistä solidaarisuutta ja yhteisvastuuta vastaamalla eri maista tulleisiin avunpyyntöihin. Kuuba on lähettänyt kymmeniin eri maihin, kuten esimerkiksi Italiaan, lääkäreitä ja terveydenhoitoalan henkilökuntaa avuksi taistelussa koronaepidemiaa vastaan. Parhaillaan Kuuba valmistautuu tarjoamaan koronarokotetta maille joilla ei ole varaa hankkia rokotetta kansainvälisiltä markkinoilta.  

- Kuuballa on pitkä perinne tämänkaltaisessa humanitaarisessa toiminnassa. Kuubalaiset lääkärit ja sairaanhoitajat ovat tuttu ja tervetulleeksi koettu näky erilaisten luonnonkatastrofien ja epidemioista kärsivien maiden apujoukoissa.   

Koronakriisi ja maailmanlaajuisen solidaarisuuden vaatimus ei ole muuttanut Yhdysvaltojen Kuuba-politiikkaa. Päinvastoin Yhdysvallat on koventanut Kuuban vastaista saartopolitiikkaansa ja tiukentanut pakotteita. 

Yhdysvaltojen Kuuban vastainen ihmisvihamielinen politiikka konkretisoituu kipeimmin Helms-Burton-lakiin, joka tänään koronakriisin kärjistämässä tilanteessa estää käytännössä  mm. henkilönsuojainten, hengityskoneiden ja koronaviruksen testaus-sarjojen hankkimisen Kuubaan.   

Tämä on yksi Yhdysvaltojen Kuubaa vastaan harjoittaman 60-vuotisen rikollisen saartopolitiikan hirvittävimpiä esimerkkejä, joita Yhdysvallat on kohdistanut suoraan tavallisten kuubalaisten elämään ja maan talouteen.  

Tuomisten Yhdysvaltojen rikollisen Kuuban saartopolitiikan. Yhdysvaltojen laiton Kuuban eristäminen on lopetettava välittömästi. Vaadin että Sanna Marinin hallitus antaa julkinen lausunnon Kuuban saartamisen lopettamiseksi, sekä ottaa asia esille Yhdysvaltojen hallituksen ja EU:n neuvotteluissa.  

Toivottavasti näemme paljon fillarikommunisteja tässä vakavan asian puolesta järjestettävässä karibialaishenkisessä eli iloisessa ja elämän myönteisessä karavaanimielenosoituksessa, sanoo Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja, fillarikommunisti JP (Juha-Pekka) Väisänen 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista