Home >> Euroopan vasemmisto valmistautuu tulevaan puoluekokoukseen

Euroopan vasemmisto valmistautuu tulevaan puoluekokoukseen

08.09.2019 - 11:45
(updated: 08.09.2019 - 12:22)
  • Tiina Sandberg ja Anna Mikkola valmiina aloittamaan kokous.

EU-vaalien huono tulos ja oikeiston eteneminen Euroopassa asettavat Euroopan vasemmistolle suuren haasteen, johon tartutaan myös joulukuussa Malagassa järjestettävässä puoluekokouksessa. Tämä vaatii huomiota myös poliittisen ohjelman muotoiluissa.

SKP:n edustajana ohjelmatyön työryhmässä on SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg. 

- Eurooppalaisen vasemmiston haasteet ovat pitkälti hyvin samanlaisia kuin suomalaisenkin: on mietittävä miten tavoittaa enemmän ihmisiä, miten luoda yhtenäisyyttä ja miten vastata uusliberaalin talouspolitiikan ylivaltaan politiikassa, Sandberg toteaa.

Ohjelman suurimpana haasteena Sandberg näkee tällä hetkellä sen, että sen tavoite on epäselvä.

- Olisi mietittävä, kenelle tämä teksi on suunnattu ja mihin tarkoitukseen sitä aiotaan käyttää. Tällä hetkellä asiakirja on ehkä enemmän suunnattu meille itsellemme, eikä niinkään ulos muille ihmisille ja puolueille. Pyrin vaikuttamaan tähän työryhmän jäsenenä.

Ohjelman poliittiseen sisältöön Sandberg on pääosin tyytyväinen. Kehittämisehdotuksia on kuitenkin myös siihen.

- On herkullinen asetelma, että meillä on tulossa eurooppalainen poliittinen asiakirja, jossa selkeästi kaivataan selkeää puhetta kapitalismin ongelmista suhteessa ympäristökriisiin, samaan aikaan kun meillä on vahva aloite vihreästä imperialismista ja sen ongelmista, kertoo Sandberg. Hänestä SKP:n ohjelmatyö voi tässä olla tärkeänä osana eurooppalaista ohjelmatyötä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista