Home >> Artikkelit >> SKP tukee SAK:n aktiivimallia vastustavaa mielenosoitusta

SKP tukee SAK:n aktiivimallia vastustavaa mielenosoitusta

02.02.2018 - 06:30
  • Eroa hallitus joukkovoima SAK työttömyys mielenosoitus kommunismi
Eikö hallitus hävetä? / Kuva Tiedonantaja

Suomen kommunistinen puolue (SKP) tukee Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön (SAK) koolle kutsumaa mielenilmausta työttömyysturvan aktiivimallia vastaan. Kehotamme kaikkia osallistumaan Helsingin Senaatintorilla 2.2. järjestettävään mielenosoitukseen sekä ammattiliittojen poliittiseen mielenilmaukseen työpaikoilla. Sipilän oikeistohallituksen hyväksymä työttömien kyykytyslaki on yksi törkeimmistä yksittäisistä heikennyksistä hyvinvointiin tähän mennessä. Laki on peruttava välittömästi ja kaikilta työntekijöiltä vaaditaan nyt laajaa solidaarisuutta työttömien aseman parantamiseksi.

Palkattoman työn teettäminen ja kaikenlaiset rangaistukset työttömiä kohtaan ovat lisääntyneet. Niin sanottu aktiivimalli jatkaa kuin raippaa iskien samalla linjalla. Työllisyyttä ei paranneta pakottamalla ihmisiä orjatöihin, vaan työllisyyspolitiikalla, jossa työllisyysmäärärahoja lisätään esimerkiksi luopumalla uusista asehankinnoista. Työllisyyttä voidaan parantaa myös luomalla lisää työtä julkiselle sektorille ja työtä jakamalla, esimerkiksi siirtymällä kuuden tunnin työpäivään ansiotasoa alentamatta. Asianmukaisesti palkattuihin töihin on jatkuvasti tunkua, joten kaikenlainen puhe "laiskoista työttömistä" on vain porvareiden panettelua.

SKP:n mielestä ay-liikkeen on aktiivimallin kumoamisen lisäksi vaadittava tyoehtoihin kohdistuneita heikennyksiä peruttavaksi. Hallitus on rikkonut kiky-sopimusta ja näin ollen sopimuksen välittömään purkuun olisi perusteet. Ammattiliitoilla on voimaa muuttaa yhteiskunnan koko tulonjakoa. Oikeistolainen politiikka, mikäli sen annetaan jatkua, tulee lopulta yksityistämään kaiken ja tuhoamaan perusturvan ja työehdot. Tämä tarkoittaa palaamista yli sadan vuoden taakse, aikaan jolloin ihmisoikeudet olivat mitättömät. Tällaista kehitystä vastaan on käytävä koko työväenluokkana.


SKP:n poliittinen toimikunta 2.2.2018

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Kannanotot