Home >> Kysymykset >> Oletteko te tätä kysymyspalstaa ylläpitävät henkilöt vakuuttuneita siitä, että edustamanne p...
10.12.2014

Oletteko te tätä kysymyspalstaa ylläpitävät henkilöt vakuuttuneita siitä, että edustamanne puolueen kannattajien asiat olisivat nykyistä paremmalla tolalla tämän päivän Suomessa jos kansalaissota olisi aikoinaan päättynyt punaisen osapuolen voittoon? Jään mielenkiinnolla odottamaan mahdollista vastaustanne!

Kyllä, Suomessa työntekijöillä ja vähävaraisilla olisivat asiat menneet paremmin jos työväenliikkeen tavoitteet 1918 olisivat toteutuneet.

Työväki nousi 1918 vallankumouksella vaatimaan perusoikeuksia, joista monet ovat toteutuneet, mutta paljon myöhemmin. Työväenvallankumouksen tavoitteena oli myös ihmisten ja yhteiskunnan vapauttaminen rahavallasta ja riistosta. Tämä tavoite on tänäänkin ajankohtainen.

Kysymykset, "mitä olisi tapahtunut jos..." ovat kuitenkin ongelmallisia, koska ne johtavat yleensä vain uusiin jos-kysymyksiin. Esimerkiksi mitä olisi tapahtunut, jos oikeiston 1918 ajama Suomen kuningashanke olisi toteutunut ja Suomi olisi alistettu Saksan alusmaaksi? Tai mitä olisi tapahtunut, jos Saksan fasismi ja Suomen lapuanliike olisivat voittaneet....

Takaisin listaan