Home >> Kysymykset >> Miten suhtaudutte sotaveteraaneihin? Tunnetteko laillani kiitollisuutta heitä ja heidän ikäluokki...
10.12.2014

Miten suhtaudutte sotaveteraaneihin? Tunnetteko laillani kiitollisuutta heitä ja heidän ikäluokkiaan kohtaan siitä että Suomi toisen maailmansodan melskeissä säilytti itsenäisyytensä?

SKP pyrki osaltaan estämään sodan Suomen ja Neuvostoliiton välillä. Historiantutkimus on vahvistanut, että Suomen poliittisella johdolla oli 30-luvulla mahdollisuus toisenlaisiin valintoihin,joilla olisi voi välttää sota Neuvostoliiton kanssa ja päätyminen Hitlerin Saksan liittolaiseksi. Saksan tappio maailmansodassa pelasti myös Suomen fasismilta, jonka alaisuudessa Suomikaan ei olisi ollut itsenäinen.

Rintamalle joutuneet sotilaat eivät olleet syypäitä sotaan. He joutuivat kokemaan sodan kauhut ja kantamaan raskaimmat uhrit. SKP arvostaa veteraaneja ja toivoo, että kukaan ei joudu enää sotiin.

Sodan jälkeen kommunistit olivat aktiivisesti avaamassa Suomelle uutta suuntaa. He toimivat eduskunnassa rintamamiesten sosiaaliturvan parantamiseksi. SKP on puolustanut ja puolustaa tänäänkin Suomen itsenäisyyttä muun muassa ylikansallisen pääoman, EU:n ja Naton valtaa vastaan.

Takaisin listaan