Home >> Kysymykset >> Mikä on kantanne Suomen puolustusvoimiin ja yleiseen asevelvollisuuteen? Onko Puolustusvoimien raho...
10.12.2014

Mikä on kantanne Suomen puolustusvoimiin ja yleiseen asevelvollisuuteen? Onko Puolustusvoimien rahoitus nykyisellään oikealla tasolla, ellei, mihin suuntaan sitä pitäisi tarkistaa?

SKP on vaatinut asemäärärahoja leikattavaksi ja rahan siirtämistä peruspalveluihin, koulutukseen ja kulttuuriin. Ne ovat mielestämme parasta turvallisuuspolitiikkaa.

Vaadimme puolueetonta Suomea, emmekä kannata Nato-jäsenyyttä tai nykyistä natokumppanuutta, emme myöskään EU:n omaa armeijaa tai pohjoismaista sotilasyhteistyötä. YK:n, ETYJ:n ja vastaavien kansainvälisten järjestöjen roolia konfliktien ratkaisussa on vahvistettava.

Yleisen asevelvollisuuden vaihtoehtona esitetään yleensä palkka-armeijaa. Me emme kannata tällaista esitystä. Meidän mielestämme turvallisuutta ylipäätään ei rakenneta asein, vaan edistämällä ihmisten välistä tasa-arvoa ja kulttuurien välistä yhteistyötä.

Suomi on menestynyt parhaiten turvatessaan diplomatiaan ja liittoutumattomuuteen sotilaallisen pullistelun sijaan.

On huolestuttavaa, että Suomi on nyt panostamassa asehankintoihin ja puolustusmäärärahojen nostoon, vaikka melkein kaikesta muusta leikataan.

Takaisin listaan