Home >> Kysymykset >> Kuubaa syytetään vakavista ihmisoikeusloukkauksista. Miten SKP suhtautuu asiaan, kuinka tähän tu...
10.12.2014

Kuubaa syytetään vakavista ihmisoikeusloukkauksista. Miten SKP suhtautuu asiaan, kuinka tähän tulisi vastata?

Ihmisoikeuksia täytyy kunnioittaa.

Amnesty Internationalin raportoimia mielipidevankeja on Kuubassa joitain kymmeniä Luku on samaa luokkaa Suomen kanssa, koska Amnesty laskee suomalaiset totaalikieltäytyjät mielipidevangeiksi.Kuuban tapauksessa useat mielipidevangeiksi luokiteltavat vangit on tuomittu valtion vastaisesta toiminnasta. Vuosien varrella Yhdysvallat on rahoittanut lukuisia operaatioita, jotka tähtäävät Kuuban sosialistisen järjestelmän kumoamiseen, ja joihin vangitut henkilöt ovat osallistuneet. Vastaavasti kuin Kuuban vankiloissa on vangittuna mielipidevankeja, pitää Yhdysvallat edelleen vangittuina niinkutsutun Kuuban viisikon neljää jäsentä, jotka otettiin kiinni 90-luvulla terrorismista syytettyinä.

SKP ei kannata poliittisia mielipidevankeja, ja varmin tapa parantaa tilannetta Kuubassa olisikin saada Yhdysvaltojen maata kohtaan harjoittama kauppasaarto ja yleinen painostus hellittämään. YK:n yleiskokous on vedonnut Yhdysvaltoihin jo yli 20 vuoden ajan kauppasaarron lopettamiseksi. Viimeisin vetoomus laadittiin viime viikolla, ja sitä vastusti ainoastaan Yhdysvallat, Israel sekä muutama pieni Tyynenmeren saarivaltio.

Takaisin listaan