Home >> Kysymykset >> Hei! Olisiko ihanteessanne, sosialistisessa / kommunistisessa yhteiskunnassa edes pienyrityksiä (s...
10.12.2014

Hei! Olisiko ihanteessanne, sosialistisessa / kommunistisessa yhteiskunnassa edes pienyrityksiä (siis esim. kampaamot, suutarit yms...)?? Jos ei, niin miksi sanotte olevanne pienyrittäjien asialla? Kiitos vastauksesta.

Pienyrittäjiä alistavat samat suuryhtiöt, pankit ja kaupan keskusliikkeet, jotka riistävät palkkatyötä tekeviä. Vastaavasti suurpääoman vallan rajoittaminen on sekä työläisten että pienyrittäjien etu.
Sosialismi on siirtymävaihe tiellä kapitalismista kommunismiin, jossa luokkaerot, rahasuhteet, kaikenlainen riisto ja alistaminen on poistettu. Kommunismissa työ ja ihminen ovat vapaat eikä ole enää eroa pienyrittäjään tai duunariin. Sosialismissa, joka voi olla pitkäkin siirtymävaihe, on pienyrittäjillä monella alalla tärkeä merkitys. Tähänastinen kokemus sosialimiin pyrkineistä maista vahvistaa tämän. Julkisella sektorilla on kuitenkin niin suuri osuus, että taloutta voidaan kokonaisuutena ohjata demokraattisesti.

Takaisin listaan