Home >> Tiedonantajatyötä ja keltaliivejä

Tiedonantajatyötä ja keltaliivejä

09.12.2018 - 18:30
  • SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg myi Tiedonantajaa Kemissä.

Lapissa SKP on onnistunut parissa sellaisessa asiassa, joita muualla maassa pidetään vaikeina: Tiedonantajan myynnissä ja mediahuomion saamisessa. Tiedonantajaa myytiin siis myös viikonloppuna ja siihen värvättiin Kemissä mukaan myös Lapissa vieraillut SKP:n pääsihteeri Sandberg. Sunnuntaina vierailtiin myös Rovaniemellä keskustelemassa EU-politiikasta ja muun muassa keltaliiveistä.

Lapissa tehty hyvä Tiedonantajatyö näkyy siinä, että lehden tilausten määrä kasvaa täällä hiljalleen. Samalla on saatu niitä eväitä, joilla sitten onnistutaan tavoittamaan paikalliset kipupisteet ja pääsemään läpi mediassa. Ihmisten ongelmista pääsee kyllä selville kun keskustelee heidän kanssaan, kiittelee Sandberg.

Sunnuntaina järjestetttiin keskustelutilaisuus EU-politiikasta, jossa Sandberg kertoi terveisiä niin EU-parlamentin kommunisteilta kuin Euroopan vasemmistoltakin. Molemmat ovat laatineet omat ohjelmapaperinsa tuleviin EU-parlamenttivaaleihin.

Mielestäni näissä molemmissa on mainioita aineksia myös SKP:n EU-vaaliohjelman laatimiseen, joka laitetaan vielä ennen joulua hyvään vauhtiin. Euroopan vasemmistokentässä SKP kuuluu vähemmistöön katsoessaan, ettei EU:n muuttaminen paremmaksi onnistu nykyisten sopimusten puitteissa, mikä tekee välttämättömäksi siitä irtaantumisen. Toisaalta olemme eri linjoilla nationalististen liikkeiden kanssa siinä, että emme usko myöskään kansallisvaltion autuaaksi tekevään voimaan. Samat porvarit ovat riesana kaikkialla ja kansainvälinen yhteistyö on vahvimpia aseitamme taistelussa heitä vastaan.

Keskusteluissa sivuttiin myös Ranskan keltaliivejä. Tätä liikettä Sandberg pitää positiivisena, vaikka näkee siinä myös oikeistolaisia elementtejä. Taistelua joukkoliikkeen hallinnasta käydään nyt tosissaan.

Mikäli vasemmisto kykenee vastaamaan sille asettuvaan haasteeseen ja esittää parhaan aloitteen kohti parempaa maailmaa, se kääntää liikkeen edstykselliseksi. Jos se epäonnistuu tässä, on täysin mahdollista, että vaatimukset tukevat Ranskan äärioikeiston pyrkimyksiä. Nyt on tärkeintä vastata konkreettisiin huoliin, kuten kysymykseen siitä, miten äiti saa lapsilleen ruokaa myös loppukuusta, vain sellaisille on nyt kysyntää, arvioi Sandberg.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista