Home >> Artikkelit >> Ystävällisemmät suhteet Havannaan  

Ystävällisemmät suhteet Havannaan  

13.01.2021 - 21:00
  • SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen peräänkuuluttaa ystävällisempiä suhteita Kuuban ja Yhdysvaltojen välille
SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen peräänkuuluttaa ystävällisempiä suhteita Kuuban ja Yhdysvaltojen välille

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin hallinnolla on enää viikko aikaa hallita ja tehdä politiikkaa. Yhdysvaltojen ulkoministeri Michael Pompeo nimitti maanantaina Kuubaa terrorismin sponsoriksi ja lisäsi Kuuban terrorivaltioiden listalle, joita kohtaan Yhdysvalloilla on perinteisesti ollut taloudellisia pakotteita.   

- Yhdysvaltojen ulkoministeri Michael Pompeon toimet liittää Kuuba ns. terroristivaltioiden listalle on silkkaa hulluutta ja kuvastaa Trumpin poliittisen vallan mielettömyyttä. Pompeon toimet vaikeuttavat tulevan presidentin Jo Bidenin hallinnon suunnitelmia palauttaa ystävällisemmät suhteet Havannaan.   

Kuuba ei ole terroristivaltio. Päinvastoin Kuuba on yhdysvaltalaisen valtionterrorismin uhri. Kuubalaiset ovat joutuneet vuosikymmeniä  kärsimään Yhdysvalloista johdetuista terrorismista ja terrori-iskuista niin paljon, että jopa 3478 kuubalaista on kokonaan kuollut ja kuubalaisten lähteiden mukaan 2099 kuubalaista on vammautunut kuubalaisiin kohdistuneissa attentaateissa, joissa Kuuban viranomaisten mukaan Yhdysvaltojen hallitus on ollut mukana, sanoo Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista