Home >> Artikkelit >> Yhdysvaltain rikollinen isku Lähi-idässä

Yhdysvaltain rikollinen isku Lähi-idässä

13.01.2020 - 14:45
(updated: 13.01.2020 - 17:01)

Maailman kommunistiset ja työväenpuolueet tuomitsevat Yhdysvaltojen uusimman rikollisen hyökkäyksen itsenäisen valtion maaperällä, Irakin kansainvälisellä lentokentällä, Trumpin määräyksestä, joka aiheutti kuolonuhreja, joiden joukossa Irakin sotilashenkilöitä ja Iranilainen kenraali.

Tuomitsemme Yhdysvaltain pyrkimyksen NATO:n yhä suurempaan läsnäoloon Lähi-Idässä, sekä Irania vastaan kohdistetut talouspakotteet, jotka lisäävät vaarallisen selkkauksen syntymisen vaaraa alueella.

Kiivas kamppailu, joka on käynnistynyt markkinoiden, energialähteiden ja näiden kuljetusreiteistä, on äärimmäisen vaarallista kansoille.

Yhdysvaltojen, Naton ja Euroopan unionin käyttämiä tekosyitä uuden imperialistisen hyökkäyksen "valkopesemiseksi" on käytetty myös imperialistisissa sodissa Jugoslaviaa, Afganistania, Irakia, Syyriaa ja Libyaa vastaan, ja ne ovat provokaatiota kansoja vastaan.

Ilmaisemme lämpimän solidaarisuutemme niitä kansoja kohtaan, joihin kohdistuu imperialistisia hyökkäyksiä. Kutsumme kansoja kaikkialla maailmassa tuomitsemaan ehdoitta imperialismin uudet rikoksen, vaatimaan hallituksiaan olemaan tukematta näitä hyökkäyksiä, olemaan sotkeutumatta imperialistisiin suunnitelmiin, sekä sulkemaan kaikki tällaisiin hyökkäyksiin käytettävät laukaisualustat kaikissa maissa.

Maailman kommunistiset ja työväen puolueet


 

SKP:n poliittinen toimikunta on allekirjoittanut tämän julkilausuman 10.1.2020

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista + Kannanotot