Home >> Artikkelit >> Voitonpäivä haastaa rauhantyöhön

Voitonpäivä haastaa rauhantyöhön

09.05.2016 - 13:55
(updated: 06.06.2016 - 15:54)
  • kuva SKP arkisto 2016
SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen on myös pitkän linjan rauahanaktivisti

Tänään Voitonpäivänä eri puolilla maailmaa ja etenkin Euroopassa nostetaan esille fasismin ja rasismin vastainen toiminta. Neuvostoliitto ja liittoutuneet kukistivat 71 vuotta sitten natsisaksan etenemisen ja torjui fasismin.

Tänään Yhdysvallat provosoi Venäjää Suomessa käytävillä sotaharjoituksilla, siirtää pysyviä sotajoukkoja Baltiaan ja vahvistaa ohjuspuolustusta Itä-Euroopassa. Suomessa valtamedia Yleisradio antaa tilaa Soliders of Odinin edustamalle rasistiselle äänelle ja tekee kasvualustaa fasistiselle kulttuurille.

- Voitonpäivä haastaa meidät työhön rasismia ja fasismia vastaan ja toimiin rauhan puolesta. On historiallisen merkittävää, että juuri tänään rauhan aktiivit ovat osoittamassa mieltä Yhdysvaltojen armeijan sotaharjoituksia vastaan. USA:n armeija ei ole tervetullut Suomeen. Obaman sotajoukkojen pitää heti poistua Suomesta ja suunnitellut sotaharjoitukset perua, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen.

10 miljardin asehankinnat peruttava

Suomalainen poliittinen eliitti on valmis ostamaan lähes 10 miljardilla Nato-yhteensopivia uusia sotakoneita aikana jolloin hallitus on leikannut perusturvasta, koulutuksesta ja kansalsiyhteiskunnan rauhantyön rahoista. Sipilän hallitus kärjistää yhteiskuntarauhaa tuottamalla Nato-selvityksiä, joissa sotilasliiton toiminta nähdään rauhanturvana ja järjestämällä Yhdysvaltojen kanssa sotaharjoituksia.

- Olen ministeri Alexander Stubbin kanssa eri mieltä siitä, että Suomen Natojäsenyys lisäisi maamme turvallisuutta. Stubb perustelee Naton kannatus-kantansa uudella Nato-selvityksellä. Minä perustelen Naton vastaisen kantani ensiksi vanhalla viisaudella, että emme maantieteelle mitään mahda. Toiseksi on viisasta ymmärtää viesti minkä Venäjä on kertonut, että se pitää uhkana sitä jos Nato lähentyy Venäjän rajoilla. Kolmanneksi on viisasta kuunnella suomalaisia. Kaikesta mediapainostuksesta huolimatta enemmistö suomalaisista vastustaa edelleen ajatusta Suomen Nato-jäsenyydestä, listaa Väisänen Voitonpäivänä

SKP

Ajankohtaista