Home >> Artikkelit >> Vastavirta-festivaali Helsingissä 30.9-2.10

Vastavirta-festivaali Helsingissä 30.9-2.10

30.08.2016 - 12:00
(updated: 30.08.2016 - 12:51)
  • Vastavirta-festivaalin logo
Vastavirta-festivaalin logo

Vastavirta-festivaali on radikaali vasemmistolaista yhteistyötä, politiikkaa ja kulttuuria. Festivaali järjestään joka toinen vuosi Helsingissä.

Vastavirta-festivaalin kanssa vuorottelee Tiedonantaja-festivaali joka järjestetään Tampereella syksyllä 2017.

VASTAVIRTA-FESTIVAALI

2016 tapahtumassa teemoiksi nousevat leikkauspolitiikan vastainen työ  ja toiminta, politiikan suunnan muuttaminen, lähipalvelut sekä vaihtoehtoiset aloitteet yhteiskunnista ilman väkivaltaa ja sotia.

Kolmipäiväinen Vastavirta-festivaali tapahtuu siellä mistä sen aiheetkin kumpuavat.  Ensimmäinen päivä ottaa haltuun Kinaporin palvelukeskuksen ja eläkeläispolitiikan. Päätapahtuma vie meidät takaisin koulun penkille Itäkeskukseen  ja haastaa kaikki mukaan vastvirtaan. Festivaali huipentuu paikallispolitiikan seminaariin Kirjan talolla.

Aika haastaa rakentamaan avointa foorumia- Vastavirta-festivaalia

- Se mihin tulevaisuus kehittyy riippuu meistä kaikista. Erilaiset kansalaisyhteiskunnan toimijat haluavat muuttaa yhteiskunnan suuntaa ja yhdessä toimien se on mahdollista. Ay-liike, rauhanliike, naisliike, ympäristöliike ja monet muut aktiiviset toimijat historiassa ovat saaneet aikaan tärkeitä uudistuksia. Nämä ovat edelleen ja nyt kiihtyvällä tahdilla uhattuina oikeistohallituksen taholta, sanoo SKP:n pääsihteeri Petra Packalén

Postilla vuosikausia töitä tehnyt ja työtaisteluita läheltä kokenut Packalén osallistuu itse Vastavirran AY-keskusteluun. Hänen lisäkseen keskustelussa pureutumassa työelämän heikennyksiin ja vakiduunien tarpeeseen ovat tutkija Lauri Holappa, Liitto X:n ja PAMin aktiivi Mira-Veera Auer ja Operaatio vakiduunin aktivisti Mika Kolehmainen.

Big business – pankit, suurpääomat ja kapitalismi pyrkii päättämään työväenluokan puolesta. Rahan ehdoilla tuloerot kasvavat, työehtoja poljetaan ja työttömyys lisääntyy. Porvaripolitiikka asettaa kansat toisaan vastaan. Sodan uhka ei ole enää vain retoriikkaa.  Siksi on syytä vahvistaa vastarintaa uuliberaalia kehitystä, leikkauspolitiikkaa ja EU-kurjistamista vastaan, tiivistää SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen.

JP Väisänen nousee Vastavirran lavalle yhdessä Vasemmistoliiton helsinkiläisen kunnanvaltuutetun Veronika Honkasalon ja Euroopan vasemmiston hallituksen jäsenen kreikkalaisen Syrizan Olga Athanitin kanssa.

 

Vastavirta-festivaalin ohjelma päivittyy tähän

30.9. perjantaina Vastavirran varaslähtö klo 14.00-18 Kinaporin palvelukeskus, Kinaporinkatu 9

1.10. lauantaina Päätapahtuma klo 10-18 Itäkeskuksen koulu, Olavinlinnantie2.10

Vastavirtaklubilla la-iltana Brechtiä, Reggaeta ja Maailmanlopun runoilua

2.10. sunnuntaina Paikallispolitiikan seminaari klo 10-16 Kirjan talon juhlasali, Kirjatyöntekijänkatu 10

KYSYMYKSET ja lisäinfoa skp@skp.fi  ja +358 (0) 50 573 8598

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista